search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:43
MENU CLOSE

Η υποδομή ΑΜΕΑ «άνοιξε» την πρόσβαση στην παραλία της Γλυφάδας για όλους τους πολίτες (Photos)

06.10.2016 11:58
Στην εγκατάσταση υποδομών ΑΜΕΑ σε ακόμα δυο παραλίες στοχεύει η Περιφέρεια Αττικής - Media

 

Ρεκόρ χρήσης, αλλά και πανελλαδική πρωτιά, σημείωσε φέτος το καλοκαίρι η ολοκληρωμένη υποδομή για τη φιλοξενία των συνανθρώπων μας με αναπηρία που εγκατέστησε ο Δήμος Γλυφάδας στην παραλία της πόλης.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις και τα δεδομένα που συνέλεξε η εταιρία που τοποθέτησε τον πρότυπο μηχανισμό Seatrac, από όλους τους μηχανισμούς που τοποθετήθηκαν την θερινή περίοδο στην επικράτεια, το Seatrac Γλυφάδας προσέλκυσε τους περισσότερους χρήστες. Ειδικότερα, στο τρίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν 1355 χρήσεις. Ο μέσος όρος χρήσεων ήταν περίπου 15 ανά ημέρα, ενώ υπήρξαν μέρες που ο αριθμός χρήσεων ξεπέρασε τις 30.

Το Seatrac δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας για πρόσβαση στη θάλασσα το καλοκαίρι. Ο μηχανισμός αυτός αποτελείται από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό. Παράλληλα, ο Δήμος Γλυφάδας, δίπλα στο μηχανισμό αυτό τοποθέτησε ειδικό διάδρομο που διασφαλίζει την προσβασιμότητα. Τοποθετήθηκαν, επίσης, ντουζιέρα, κάθισμα για τον συνοδό και ομπρέλες, ενώ διαμορφώθηκαν και θέσεις για ΑΜΕΑ στο πάρκινγκ μπροστά από την παραλία.
«Στόχος μας ήταν να μετατρέψουμε την παραλία μας σε μία από τις πλέον φιλικές και φιλόξενες για όλους. Είναι πολύ μεγάλη μας χαρά που εκατοντάδες συμπολίτες μας με αναπηρία μπόρεσαν φέτος το καλοκαίρι να απολαύσουν στη Γλυφάδα το αγαθό του θαλασσινού μπάνιου όλο το καλοκαίρι», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:43