03/06/2020 23:29:41

Ο Νίκος Καρανίκας αποθεώνει τη... «στρατηγό» Ελένη Μενεγάκη!

DownTown προς Καρανίκα: Φτάνει πια η σαχλαμάρα - Media

 

Ο θαυμασμός και ο βήχας δεν κρύβονται. Ο Νίκος Καρανίκας, διορισμένος σε θέση συμβούλου του πρωθυπουργού, που στις ελεύθερες ώρες του διαβάζει Κινέζους στρατηγούς και φιλοσόφους, ξαναχτυπά και, με συνέντευξή του στο περιοδικό «Downtown», αποθεώνει την Ελένη Μενεγάκη.

Την αποκαλεί ευφυή «στρατηγό της τηλεόρασης», της πιστώνει το ότι δεν λέει κακή κουβέντα για κανέναν και ότι ασχολείται με τους φτωχούς ανθρώπους, κάτι που, όπως λέει, κάνει άλλωστε και η κυβέρνηση. Γι’ αυτόν τον λόγο, εξ άλλου, δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα μπορούσε ποτέ η δημοφιλής τηλεπαρουσιάστρια να στραφεί εναντίον της κυβέρνησης!

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα η εμβριθής συγκριτική μελέτη της στρατηγικής των αρχαίων Κινέζων και της «στρατηγού» της τηλεθέασης, στην οποία επιδίδεται με συνέπεια ο σύμβουλος του Μεγάρου Μαξίμου, θα αποδώσει τους πρώτους καρπούς με τη μορφή εισήγησης προς το κυβερνητικό επιτελείο. Ώστε να αποκατασταθούν, επιτέλους, τα κενά στρατηγικής της κυβέρνησης.

Έως τότε ας απολαύσουμε το κείμενο της συνέντευξης του Νίκου Καρανίκα στο «Downtown»...


Για ποιον λόγο πιστεύετε ότι η Ελένη Μενεγάκη βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια στην κορυφή; 

Γιατί είναι όμορφη, ευγενική, διακριτική, δεν κουτσομπολεύει και δεν προσβάλλει ποτέ κανέναν άνθρωπο. Δεν είμαι ο μόνος που εξέφρασα δημόσια τον θαυμασμό μου στην Ελένη Μενεγάκη. Όλη η Ελλάδα την αγαπά. Αν ανοίξει κάποιος έναν κατάλογο και πληκτρολογήσει τυχαία ένα όνομα, εννιά στους δέκα θα απαντήσουν ότι είναι φαν της. Οι Κινέζοι λένε το εξής: υπάρχει η ευφυΐα του στρατηγού και αυτή αναπτύσσεται στη φάση του πολέμου. Όπως βλέπετε, εκτός από το να παρακολουθώ Μενεγάκη, διαβάζω κινέζικη φιλοσοφία και στρατηγική. Η Μενεγάκη, λοιπόν, είναι ένας στρατηγός της τηλεόρασης. Υπάρχει ο πόλεμος των αριθμών και τον κερδίζει. Και καθώς είναι ενταγμένη σε αυτόν τον πόλεμο, αναπτύσσει μια ευφυΐα. Είναι η ευφυΐα του στρατηγού. Πιστεύω ότι θα βρίσκεται στην τηλεόραση μέχρι τη μέρα που θα βαρεθεί η ίδια. 

Συνεχίζετε σήμερα να την παρακολουθείτε στην τηλεόραση; 

Τώρα η Μενεγάκη έχει πάει μεσημέρι και εγώ δουλεύω full time. Δεν θα δώσω λογαριασμό σε κανέναν αν βλέπω Μενεγάκη ή όχι. Η Ελένη Μενεγάκη έχει ένα δικό της κόλπο, μια δική της συνταγή. Την έχετε ακούσει ποτέ να μιλά άσχημα για άνθρωπο; Εκεί φαίνεται το μεγαλείο της. Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τότε τα tweets και όλον τον θόρυβο που έγινε για να κάνει νούμερα η εκπομπή της και να γίνει εκείνη, νούμερο ένα. Δεν είπε κουβέντα η γυναίκα. Δεν έχει ανάγκη από μένα για να τσιμπήσει νούμερα. Και αυτό το έχει αποδείξει. 

Αν αύριο έκανε μέσω της εκπομπής της επίθεση στην κυβέρνηση, θα παραμένατε θαυμαστής της; 

Είμαι σίγουρος ότι η κυρία Μενεγάκη θα ήταν πολύ προσεκτική. Επειδή ασχολείται με τους φτωχούς ανθρώπους, θα έβλεπε ότι η κυβέρνησή μας έχει ένα κάρο προγράμματα που είναι για τους φτωχούς. Δεν κόβουμε το ρεύμα, δεν κόβουμε το νερό, δεν παίρνουμε τα σπίτια. Συνεχίζουν οι άνθρωποι να παίρνουν το επίδομα για τη σίτιση, υπάρχει επίσης επίδομα για το ενοίκιο κ.ο.κ. Επίσης, δεν έχει λόγο να κάνει καμιά επίδειξη. Το κοινό της είναι ο απλός κόσμος που έχει χαμηλό οικονομικό εισόδημα. 

Πιστεύετε ότι η τηλεοπτική αμοιβή της είναι προκλητική για την εποχή που διανύουμε; 

Παίρνει τόσα λεφτά ακριβώς γιατί δεν προκαλεί. Ο τηλεθεατής δεν θα ρίξει την ευθύνη στην κυρία Μενεγάκη για τα χρήματα που κερδίζει. Θα ρίξει την ευθύνη σε άλλα πράγματα που κρατούν τον ίδιο με χαμηλά μηδενικά. Δηλαδή εγώ παίρνω 1.200 ευρώ. Μου φταίει η κυρία Μενεγάκη γι’ αυτό; 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.