search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:56
MENU CLOSE

Εντυπωσιακές εικόνες στην Πολωνία: Ένας ποδηλατόδρομος που… φωσφορίζει όταν σκοτεινιάζει (Photos)

06.10.2016 16:43
Εντυπωσιακές εικόνες στην Πολωνία: Ένας ποδηλατόδρομος που… φωσφορίζει όταν σκοτεινιάζει (Photos) - Media

 

Η ποδηλασία είναι ένας από τους πιο φιλικούς στο περιβάλλον τρόπους μετακίνησης και χάρη σε αυτόν τον ποδηλατόδρομο που «φορτίζεται» από τον ήλιο, πήρε άλλη διάσταση.

Η ιριδίζουσα μπλε λωρίδα για ποδήλατα στο Λίτζμπαρκ Βαρμίνσκι της Πολωνίας δημιουργήθηκε από το ινστιτούτο TPA Instytut Badań Technicznych Sp. z o.o.

Ο ποδηλατόδρομος είναι φτιαγμένος από ένα συνθετικό υλικό το οποίο εκπέμπει φως για περισσότερες από δέκα ώρες όταν «φορτιστεί» πλήρως από το ηλιακό φως μέσα στην μέρα.

Παρότι η ιδέα μοιάζει αρκετά με τον ποδηλατόδρομο της Studio Roosegaarde’s Starry Night στην Ολλανδία, η τεχνολογία είναι διαφορετική από την ολλανδική έκδοση η οποία χρησιμοποιεί φώτα τύπου LED, ενώ αυτή βασίζεται στην ηλιακή ενέργεια.

Σημειώνεται ότι ο ποδηλατόδρομος στην Πολωνία είναι ακόμη στο στάδιο των δοκιμών, αλλά ας ελπίσουμε ότι αυτή η λαμπρή ιδέα θα εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες στο κοντινό μέλλον.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:55