16/09/2019 13:50:04

Εντυπωσιακές εικόνες στην Πολωνία: Ένας ποδηλατόδρομος που… φωσφορίζει όταν σκοτεινιάζει (Photos)

Εντυπωσιακές εικόνες στην Πολωνία: Ένας ποδηλατόδρομος που… φωσφορίζει όταν σκοτεινιάζει (Photos) - Media

 

Η ποδηλασία είναι ένας από τους πιο φιλικούς στο περιβάλλον τρόπους μετακίνησης και χάρη σε αυτόν τον ποδηλατόδρομο που «φορτίζεται» από τον ήλιο, πήρε άλλη διάσταση.

Η ιριδίζουσα μπλε λωρίδα για ποδήλατα στο Λίτζμπαρκ Βαρμίνσκι της Πολωνίας δημιουργήθηκε από το ινστιτούτο TPA Instytut Badań Technicznych Sp. z o.o.

Ο ποδηλατόδρομος είναι φτιαγμένος από ένα συνθετικό υλικό το οποίο εκπέμπει φως για περισσότερες από δέκα ώρες όταν «φορτιστεί» πλήρως από το ηλιακό φως μέσα στην μέρα.

Παρότι η ιδέα μοιάζει αρκετά με τον ποδηλατόδρομο της Studio Roosegaarde’s Starry Night στην Ολλανδία, η τεχνολογία είναι διαφορετική από την ολλανδική έκδοση η οποία χρησιμοποιεί φώτα τύπου LED, ενώ αυτή βασίζεται στην ηλιακή ενέργεια.

Σημειώνεται ότι ο ποδηλατόδρομος στην Πολωνία είναι ακόμη στο στάδιο των δοκιμών, αλλά ας ελπίσουμε ότι αυτή η λαμπρή ιδέα θα εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες στο κοντινό μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.