search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:53
MENU CLOSE

Το κόμμα της Μαρί Λεπέν παραπέμπεται σε δίκη για απάτη -Φοβούνται νέο σκάνδαλο «Μπεντακούρ»

07.10.2016 08:21
Λεπέν: Νόμιμη η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία - Media

 

Αντιμέτωπα με τη γαλλική δικαιοσύνη βρίσκονται περισσότερα από 10 μέλη του Εθνικιστικού Μετώπου της Μαρί Λεπέν, καθότι κατηγορούνται για απάτη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Liberation, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από το Mediapart και το AFP, υψηλόβαθμα στελέχη του Εθνικιστικού Κόμματος, πρόκειται να δικαστούν με την κατηγορία της παράνομης χρηματοδότησης και απάτης των προεδρικών, βουλευτικών και δημοτικών εκλογών του 2012.

Οι γαλλικές αρχές θεωρούν πως μέλη του κόμματος δημιούργησαν ένα «σχέδιο δράσης» το οποίο τους επέτρεπε να επωφεληθούν από την κρατική χρηματοδότηση για την προεκλογική καμπάνια.

Σύμφωνα με την Liberation, κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών του 2012, το κόμμα της Λεπέν, ενθάρρυνε τους υποψηφίους του να αγοράσουν το εκλογικό υλικό τους (αφίσες, κονκάρδες, σημαίες, κ.ο.κ) από μια συγκεκριμένη εταιρεία την Riwal. Η εταιρεία ανήκει σε ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην Λεπέν και το κόστος κάθε πακέτου για τους υποψηφίους ήταν 16.650 ευρώ.

Οι Γάλλοι δικαστές πιστεύουν πως η αξία του πακέτου που πουλήθηκε ήταν εσκεμμένα υπερβολική σε σχέση με το περιεχόμενο του πακέτου ώστε το κόμμα να μπορέσει να διεκδικήσει μεγάλη αποζημίωση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Μεταξύ των ατόμων που παραπέμπονται σε δίκη είναι και ένας από τους δυο αντιπροέδρους του κόμματος, ο Ζαν Φρανσουά Ζαλκ, ο οικονομικός υπεύθυνος του κόμματος, Γουλεράνδ ντε Σαν-Ζουστ καθώς και το μικρό κόμμα- επιτροπή «Ζαν», το οποίο είναι μια δομή που έχει δημιουργηθεί με στόχο να βοηθήσει τη χρηματοδότηση του Εθνικιστικού Κόμματος της Λεπέν.

Από την πλευρά του, το εθνικιστικό Κόμμα καταγγέλλει πως γίνεται προσπάθεια να αμαυρωθεί το όνομά του λόγω των επερχόμενων εκλογών του 2017 και δηλώνει πως θα αποδείξει πως οι κατηγορίες που υπάρχουν είναι απλά συκοφαντίες, καθότι η επιτροπή «Ζαν», όπως δηλώνει συχνά η Μαρί Λεπεν, ελέγχεται από την εθνική επιτροπή εξόδων και της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων.

Πολλοί φοβούνται πως, όποια και να είναι η απόφαση του δικαστηρίου, οι επιπτώσεις που θα έχει η υπόθεση αυτή στη Μαρί Λεπέν θα μπορούσαν να είναι αντίστοιχες με τις επιπτώσεις που είχε για τον Νικολά Σαρκοζί το σκανδάλο «Μπεντακούρ» με το υπέρογκο ποσό χρηματοδότησης που έλαβε από τη «σιδηρά» κυρία της L’ Oreal.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:52