search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:45
MENU CLOSE

Ρόδος: Διεθνές κύκλωμα εμπόρων ναρκωτικών στα χέρια της αστυνομίας (Photos)

07.10.2016 10:51
Φορέας HIV σχεδόν ένας στους τέσσερις τοξικομανείς στην Αθήνα - Media

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Δίωξη Ναρκωτικών της ελληνικής αστυνομίας  στη Ρόδο, η οποία κατόπιν επίμονης και συντονισμένης επιχείρησης κατάφερε να εντοπίσει μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και χιλιάδες χάπια ecstassy – τα οποία προορίζονταν για δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και νεανικά στέκια του νησιού- και να συλλάβουν τρία μέλη της σπείρας εμπόρων ναρκωτικών και διακινητών, που θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές στη Μεσόγειο.

Δύο Λετονοί και μία Γερμανίδα, υποδυόμενοι είχαν αναλάβει να διοχετεύσουν την κοκαΐνη, τη μεθαμφεταμίνη και σχεδόν 5.000 χάπια ecstassy  στα πολυσύχναστα clubs και μπαράκια στο Φαληράκι της Ρόδου, που τις νύχτες εξακολουθεί να βουλιάζει από νεαρά αγόρια και κορίτσια από τη Σκανδιναβία και τη Μεγάλη Βρετανία, τα οποία εκτός από τον ήλιο και το γαλάζιο του «σμαραγδένιου νησιού» αναζητούν και πιο «έντονες συγκινήσεις».

Οι διακινητές δρούσαν για λογαριασμό ενός Ισραηλινού μεγαλέμπορου ναρκωτικών, ο οποίος τους προμήθευσε τα ναρκωτικά  και αναζητείται από τις ελληνικές αρχές, αφού σε βάρος του εκρεμμούν εντάλματα σύλληψης τόσο από την ελληνική αστυνομία όσο  και την ΙΝΤΕΡΠΟΛ.

Φαίνεται ότι  τα μέλη της συμμορίας είχαν αντιληφθεί την παρουσία των αστυνομικών και τους κινδύνους που έκρυβε η διακινηση του φορτίου των ναρκωτικών και φρόντιζαν να κυκλοφορούν, δίχως να έχουν τίποτα πάνω τους.

Όταν οι  αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση κινδυνεύει να «ναυαγήσει», κινήθηκαν αστραπιαία και συνέλαβαν τους Λετονούς και τη Γερμανίδα.

Λίγο αργότερα στα δωμάτια του ξενοδοχείου, που είχαν νοικιάσει οι διακινητές βρέθηκαν στις αποσκευές τους περισσότερα από εννέα κιλά καθαρή κοκαΐνη, ενάμιση κιλό μεθαμφεταμίνη και 4.900 ναρκωτικά χάπια ecstassy, αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ .

Παράλληλα οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό και σύλληψη και του Ισραηλινού εμπόρου ναρκωτικών, ενώ εξετάζουν και τις διασυνδέσεις του διεθνούς κυκλώματος στο εξωτερικό, καθώς επίσης και αν μέρος των μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών σκόπευαν να το διοχετεύσουν και σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και τις χώρες της Μεσογείου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:44