search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:55
MENU CLOSE

Για «εγκλήματα πολέμου» κατηγορεί ο Κέρι Συρία και Ρωσία

07.10.2016 15:06
Για «εγκλήματα πολέμου» κατηγορεί ο Κέρι Συρία και Ρωσία - Media
 
Κλιμακώνεται επικίνδυνα η αντιπαράθεση Ουάσινγκτον-Μόσχας για τη Συρία, καθώς ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, ζήτησε να διαταχθεί έρευνα για εγκλήματα πολέμου εις βάρος αμάχων που, όπως υποστηρίζει, διέπραξαν η Ρωσία και οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.
 
Ο Κέρι είπε ότι Συριακές δυνάμεις βομβάρδισαν κι άλλο νοσοκομείο μέσα στο τελευταίο 24ωρο, σκοτώνοντας 20 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 100. Πρόσθεσε, δε, ότι η Μόσχα και η Δαμασκός χρωστούν στη διεθνή κοινότητα «περισσότερα από μια απλή εξήγηση», γιατί βομβαρδίζουν νοσοκομεία και χτυπούν γυναίκες και παιδιά.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ο Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι τέτοιες πράξεις «απαιτούν μια πλήρη και ενδελεχή έρευνα, για το αν συνιστούν εγκλήματα πολέμου», κατηγορώντας Ρωσία και Συρία ότι αναπτύσσουν «στοχευμένη στρατηγική […] να τρομοκρατήσουν αμάχους» και ότι αυτές οι επιθέσεις βρίσκονται «πολύ μακρυά» από το να χαρακτηριστούν «ατυχήματα».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:51