16/09/2019 16:52:09

Οι δύο μοναχές που παντρεύτηκαν στην Ιταλία: Η αγάπη μας είναι δώρο Θεού

Οι δύο μοναχές που παντρεύτηκαν στην Ιταλία: Η αγάπη μας είναι δώρο Θεού - Media

 

Οι δύο μοναχές, η 44χρονη Φεντερίκα και η 40χρονη Ιζαμπέλ, που ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν στην Ιταλία, εξηγούν σε συνέντευξη στην «La Repubblica» ότι η αγάπη τους «είναι δώρο Θεού και κανείς δεν μπορεί να την απαγορεύσει».

Ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι δεν ήταν εύκολο, αλλά «κάποιες από τις αδελφές μας ενθάρρυναν» λέγοντας πως αν ήταν πιο νέες θα το τολμούσαν και εκείνες.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε επιλέξει τη συμβουλή που συχνά ακούγεται στα μοναστήρια: Να ζήσετε μαζί αρκεί να μην πείτε τίποτα και να μην προκαλέσετε σκάνδαλο. Αλλά αυτή είναι μία ψεύτικη ζωή. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπως αυτή. Ιερείς ή καλόγριες που ζουν παράνομα τη σχέση τους με άνδρες ή γυναίκες. Αλλά, στο Ευαγγέλιο ο Ιησούς καταδικάζει την υποκρισία, όχι τους ομοφυλόφιλους. Έτσι, αποφασίσαμε να αφήσουμε την θρησκευτική ζωή και να αρχίσουμε ένα δρόμο ελευθερίας και πίστης με γαλήνη, χωρίς σκάνδαλα, υπό το βλέμμα του Θεού», δήλωσαν.

Στη συνέχεια, επεσήμανα ότι πολλές φορές ένιωσαν μόνες όταν εγκατέλειψαν τη μοναχική ζωή, αλλά με τη βοήθεια ανθρώπων και του πρώην ιερέα του Πινερόλο βρήκαν σπίτι και μπορούν να ονειρεύονται μια καινούρια ζωή.

Στους επικριτές του γάμου τους, απαντούν: «Ο Πάπας είπε: Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω; Κανείς δεν επιτρέπεται να κρίνει».

Επιπλέον, καλούν όσους ιερωμένους είναι ομοφυλόφιλοι να μην το κρύβουν, τονίζοντας ότι θα νιώσουν ελεύθεροι αν το αποδεχθούν. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.