search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:03
MENU CLOSE

Σαρωτικό το κύμα κακοκαιρίας στην Ελλάδα – Προβλήματα στην Αττική, ποτάμια οι δρόμοι – Μεγάλες ζημιές στην Δυτική Ελλάδα (Photos, Video)

07.10.2016 20:52
Σαρωτικό το κύμα κακοκαιρίας στην Ελλάδα - Προβλήματα στην Αττική, ποτάμια οι δρόμοι - Μεγάλες ζημιές στην Δυτική Ελλάδα (Photos, Video) - Media

 

Σαρώνει την Ελλάδα το κύμα κακοκαιρίας. Οι δυνατοί άνεμοι και η έντονη βροχόπτωση προκάλεσαν πολλά προβλήματα σε Ζάκυνθο, Ηλεία, Κέρκυρα κ.α. την Παρασκευή, ενώ το κύμα κακοκαιρίας «χτύπησε» και την Αττική.

Στην Αθήνα διακοπές ρεύματος

Εντονη βροχόπτωση έπληξε το βράδυ της Παρασκευής την Αθήνα και τους όμορους δήμους. Η καταιγίδα προκάλεσε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία, αλλά, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, δεν έκλεισε κάποιος δρόμος.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική δέχθηκε αρκετές κλήσεις για κοπές δένδρων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και για απεγκλωβισμούς πολιτών από ασανσέρ, λόγω πτώσης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε ορισμένα σημεία. Προβλήματα αναφέρθηκαν και στο τηλεοπτικό σήμα σε πολλές περιοχές. .

Τα περισσότερα προβλήματα από την καταιγίδα και τους ισχυρούς ανέμους σημειώθηκαν σε Αθήνα, Κορυδαλλό, Κερατσίνι και Χαϊδάρι.

Προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα

Προβλήματα από την κακοκαιρία έκαναν την εμφάνισή τους στην Δυτική Ελλάδα, όπως στην Πάτρα, και στο Μεσολόγγι.

Στην Ζάκυνθο ένα ξαφνικό μπουρίνι και ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» την περιοχή προκαλώντας πολλά προβλήματα σε Καταστάρι, Πηγαδάκια, Βανάτο, Λαγκαδάκια, Αργάσι.

Ξήλωσε οροφές από σπίτια, διαφημιστικές πινακίδες και μεγάλα κλαδιά δέντρων όπου σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα. Πολλές ήταν οι κλήσεις που δέχθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου προκειμένου να επιχειρήσει σε κοπές δέντρων.

Πλημμύρισε η νότια Κέρκυρα

Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους που μετατράπηκαν σε χείμαρρους από λάσπη και όμβρια ύδατα, άφησε στο πέρασμά της η ξαφνική κακοκαιρία που έπληξε το νησί της Κέρκυρας, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.

Ένας οδηγός στα Μωραίτικα, στη νότια Κέρκυρα, χρειάστηκε τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας, για να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό του, που το παρέσυρε το ρέμα που δημιούργησε η δυνατή βροχή, ενώ άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν και έναν ηλικιωμένο από το πλημμυρισμένο σπίτι του.

Όπως ενημερώθηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ από την πυροσβεστική υπηρεσία Κέρκυρας, χρειάστηκε η άμεση άντληση νερών από πέντε μονοκατοικίες, καθώς και η κοπή πολλών σπασμένων κλαδιών, που αφέθηκαν στο έρμαιο των δυνατών ανέμων που έπνεαν.

Η κακοκαιρία δεν επηρέασε τον απόπλου των πλοίων της γραμμής και τα δρομολόγια διεξάγονταν κανονικά.

Προβλήματα και σε Αργος-Ναύπλιο

Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε στην Αργολίδα ενώ στην περιοχή του Άργους και του Ναυπλίου η βροχή ήταν πολύ έντονη. 

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr οι αστραπές και οι δυνατοί άνεμοι με την ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα με πτώσεις δέντρων κυρίως.


Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες και το Σάββατο

Aστατος θα είναι ο καιρός το Σάββατο, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα θα παρατηρηθούν στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα δωδεκάνησα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα το πρωί στα βορειοανατολικά ισχυρές.

Τα φαινόμενα γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι στα ανατολικά σε ανατολικούς βορειοανατολικούς.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόνησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 ΄πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στις Κυκλάδες βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, ιο οποίες τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση ΄προς το μεσημέρι.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Α΄πό 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα νωρίς το πρωί τοπικών βροχών στα ανατολικά του νομού.

Άνεμοι: Βόρειοι βοερειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00