search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:22
MENU CLOSE

Ο Τραμπ στο στόχαστρο Δημοκρατικιών και Ρεπουμπλικάνων για τα σεξιστικά του σχόλια – Τι απαντά και γιατί κατηγορεί τον Μπιλ Κλίντον;

08.10.2016 05:30
Ο Τραμπ στο στόχαστρο Δημοκρατικιών και Ρεπουμπλικάνων για τα σεξιστικά του σχόλια - Τι απαντά και γιατί κατηγορεί τον Μπιλ Κλίντον; - Media

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε στόχος εκ νέου έντονης κριτικής καθώς η εφημερίδα Washington Post δημοσίευσε ένα απόσπασμα από μια ιδιωτική συζήτηση κατά την οποία το 2005 ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία εξιστορεί την προσπάθεια του να κάνει σεξ με μια ανύπαντρη γυναίκα, χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις.

Ο Τραμπ έχει στο παρελθόν δεχτεί κριτικές για σεξισμό και για εξευτελιστικές εκφράσεις που χρησιμοποιεί για να περιγράψει γυναίκες, ανάμεσα τους και την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Στην ηχογραφημένη συνομιλία, ο Τραμπ φορούσε ένα μικρόφωνο και συνομιλούσε με τον Μπίλι Μπους, τον παρουσιαστή της εκπομπής “Access Hollywood” του τηλεοπτικού δικτύου NBC, πριν την βιντεοσκόπηση μέρους μιας εκπομπής.

“Προσπάθησα να την πηδ….ω. Ήταν παντρεμένη”, ακούγεται να λέει ο Τραμπ. “Την προσέγγισα σαν να ήταν πουτ…α αλλά δεν μπορούσα να την καταφέρω”.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων μιλούσε για την έλξη του για όμορφες γυναίκες. “Απλά αρχίζω να τις φιλάω”, είπε. “Και όταν είσαι σταρ σε αφήνουν να το κάνεις”, πρόσθεσε. “Τις πιάνεις από τον πισ…. Μπορείς να κάνεις ό,τι θες”, συνέχισε.

Η Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε το απόσπασμα “φρικιαστικό” με ανάρτηση της στο twitter, σημειώνοντας: “Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτόν τον άνδρα να γίνει πρόεδρος”, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν δήλωσε “αηδιασμένος” από όσα άκουσε να λέει ο Τραμπ.

“Καμία γυναίκα δεν θα πρέπει να περιγράφει ποτέ ξανά με αυτές τις εκφράσεις ή να γίνει θέμα συζήτησης με αυτόν τον τρόπο. Ποτέ”, δήλωσε ο πρόεδρος της εθνικής επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων Ρέινς Πρέιμπους, σχολιάζοντας το απόσπασμα.

Η απάντηση του Τραμπ

“Αυτοί ήταν αστεϊσμοί αποδυτηρίων, μια ιδιωτική συζήτηση που έγινε πριν από πολλά χρόνια”, υποστήριξε ο Τραμπ με ανακοίνωση του, ενώ επικαλέστηκε τις απιστίες του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον για να απαντήσει στην κριτική της Κλίντον, χαρακτηρίζοντας την “υποκινήτρια”.

“Ο Μπιλ Κλίντον έχει πει πολύ χειρότερα πράγματα σε μένα στο γήπεδο γκολφ…πράγματα που δεν συγκρίνονται. Ζητώ συγγνώμη αν κάποιος προσβλήθηκε”, πρόσθεσε.

Παράλληλα τόνισε πως δεν θα παρευρεθεί σε μια προγραμματισμένη για σήμερα εκδήλωση στο Ουισκόνσιν.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε σήμερα ένα βίντεο στο Facebook, εκφράζοντας τη συγγνώμη του για τα σεξιστικά του σχόλια για τις γυναίκες που ήλθαν στη δημοσιότητα, αλλά χαρακτήρισε τα επίμαχα βίντεο ως «περισπασμό» από τα φλέγοντα πολιτικά ζητήματα.

Ο Τραμπ στο βίντεό του υπόσχεται ότι «θα γίνει καλύτερος άνθρωπος», ενώ πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον σύζυγο της δημοκρατικής αντιπάλου του για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον, πως ήταν εκείνος που κακομεταχειρίσθηκε τις γυναίκες.

«Ποτέ δεν είπα πως είμαι ο τέλειος άνθρωπος, ούτε προσποιήθηκα πως έχω ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που είμαι. Έχω πει κι έχω κάνει πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει και τα λόγια που εμφανίζομαι να έχω πει στο βίντεο αυτό προ δέκα και πλέον ετών είναι μέσα σ’ αυτά που μετάνιωσα. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν καλά πως αυτά τα λόγια δεν αντανακλούν αυτό που πραγματικά είμαι. Τα είπα: είχα άδικο και ζητώ συγγνώμη», τονίζει στο βίντεό του στο Facebook ο Τραμπ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:22