search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:05
MENU CLOSE

Γατάκι το «τρομακτικό αιλουροειδές» που είχε αναστατώσει την Κρήτη

08.10.2016 08:36
Η νέα εφαρμογή «MeowTalk» βοηθά τους φίλους της γάτας να καταλάβουν τι ...λέει - Media

 

Λύθηκε το μυστήριο του περίεργου αιλουροειδούς που είχε αναστατώσει το καλοκαίρι που πέρασε ολόκληρη την ανατολική Κρήτη. Επρόκειτο τελικά για το κατοικίδιο αλλοδαπού επισκέπτη, μεγαλόσωμο και τιγροειδές μεν, ήμερο και χωρίς κόκκινα μάτια δε…

Η ξενικής προέλευσης γάτα με την τιγροειδή εμφάνιση είχε έρθει στην Κρήτη για διακοπές μαζί με τους ιδιοκτήτες της, που δε σκέφτηκαν ούτε λεπτό να την αφήσουν πίσω στη χώρα τους όσο εκείνοι θα απολάμβαναν τις πολυήμερες διακοπές τους στο νησί μας. Την έφεραν, λοιπόν, μαζί τους στην περιοχή της Σητείας, όπου παραθέριζαν, όμως η φαντασία μιας Ελληνογαλλίδας τουρίστριας μετέτρεψε την ψιψίνα… σε τίγρη!

Στα συμπεράσματα αυτά έχουν καταλήξει οι υπηρεσίες που ενεπλάκησαν με την επιχείρηση εντοπισμού του “περίεργου αιλουροειδούς” κατά τον περυσινό Ιούλιο.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σητείας Θοδωρή Πατεράκη, το καθησυχαστικό πόρισμα βγήκε περίπου 1 με 1,5 μήνα μετά που “έσκασε” το θέμα και αφού κλιμάκια της Αστυνομίας, του Δασαρχείου και της ΕΔΕΑΚ είχαν “χτενίσει” την περιοχή. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Πατεράκη, οι επισκέπτες με την τιγροειδή μεγαλόσωμη γάτα τους έχουν ολοκληρώσει εδώ και εβδομάδες τις διακοπές τους και έχουν επιστρέψει σπίτι τους, μαζί με το κατοικίδιό τους φυσικά.

Τα νέα δεν ξάφνιασαν καθόλου τον ερευνητή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Πέτρο Λυμπεράκη. Από την πρώτη στιγμή είχε καλέσει τους εμπλεκόμενους για να βρουν το ζώο, να βρουν τον ιδιοκτήτη του, σημειώνοντας πως τέτοιου είδους μεγαλόσωμα και εντυπωσιακά ζώα δεν περνούν απαρατήρητα. Ο ίδιος είχε τονίσει πως δε θα μπορούσε ένα αιλουροειδές (όπως αυτό που περιγραφόταν) να έχει εμφανιστεί στην Κρήτη από το πουθενά και πως το πιθανότερο θα ήταν να έχει μεγαλοποιηθεί η πραγματικότητα με τη βοήθεια της φαντασίας.

Η φαντασία οργίαζε…

Η φαντασία, όντως, σε αυτήν την περίπτωση είχε δουλέψει καλά, αφού το κατοικίδιο είχε εμφανιστεί ως… θηρίο! Υπήρξαν μαρτυρίες που μιλούσαν για αιλουροειδές μεγάλο όσο και ένα μηχανάκι, για ζώο με ρίγες κάθετες και λευκό χρώμα στο στήθος. Άλλες περιγραφές ήθελαν τα μάτια του «περίεργου αιλουροειδούς» κόκκινα, ενώ πιο ψύχραιμες ματιές “έβλεπαν” απλά έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες κρητικούς αγριόγατους…

Η τελευταία εκδοχή έμοιαζε για μεγάλο χρονικό διάστημα να είναι η πιο πιθανή. Στο μεταξύ, είχαν βρεθεί ακόμα και τα… ίχνη του αιλουροειδούς, ενώ η απίθανη ιστορία είχε ξεπεράσει τα όρια της Κρήτης. Οι Αρχές καλούσαν πολίτες και βοσκούς, αν έρθουν τετ-α-τετ με το “περίεργο αιλουροειδές”, να μην κάνουν τίποτε άλλο πέρα από να το φωτογραφίσουν. Και προειδοποιούσαν πως, αν τελικά πρόκειται για κρητικό αγριόγατο, είναι ένα πλάσμα το οποίο δεν είναι επικίνδυνο, αλλά αντίθετα κινδυνεύει…

Τελικά, όπως προκύπτει, δεν πρόκειται καν για σπάνιο κρητικό αγριόγατο, αλλά για ένα είδος κοινής μεγαλόσωμης γάτας, που έκανε… διακοπές!

Πηγή: neakriti.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35