search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:10
MENU CLOSE

Με σοβαρό μειονέκτημα «κατεβαίνει» στη δεύτερη τηλεμαχία ο Τραμπ

09.10.2016 05:23
Με σοβαρό μειονέκτημα «κατεβαίνει» στη δεύτερη τηλεμαχία ο Τραμπ - Media

 

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Ντόναλντ Τραμπ καλείται σήμερα να μονομαχήσει από μειονεκτική θέση απέναντι στην δημοκρατική αντίπαλό του στη δεύτερη τηλεοπτική τους αναμέτρηση, στην τελευταία πράξη ενός καταστροφικού για εκείνον Σαββατοκύριακου.

Στις 21.00 (05.00 της Δευτέρας στην Ελλάδα) στις εγκαταστάσεις του Παν/μιου Ουάσιγκτον στο Σαιν Λιούις, στο Μισούρι, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας κι η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ενώπιον δύο συντονιστών και μίας επιτροπής από αναποφάσιστους ψηφοφόρους, η οποία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας απ’ όλα τα μεγάλα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Όμως, εκεί που η Κλίντον θα προσπαθήσει να πείσει ακόμη περισσότερους ψηφοφόρους για τις ηγετικές της ικανότητες, ο Τραμπ μετά την τροπή που πήραν τελευταία τα πράγματα, με την αποκάλυψη ενός βίντεο με σεξιστικές κι υποτιμητικές για τις γυναίκες δηλώσεις, είναι αναγκασμένος να διαχειρισθεί την κρίση.

Ιδίως, μετά την αποψίλωσή του, το τελευταίο 48ωρο, από πολλούς υποστηρικτές του, ακόμη και μέσα από το ίδιο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Συνεπώς, η αποψινή αναμέτρηση αναμένεται να είναι πολύ περισσότερο θυελλώδης από την πρώτη, καθώς όλοι αναμένουν ποια πρόκειται να είναι η στρατηγική που θα επιλέξει ο Τραμπ, ώστε να ξανακατορθώσει να αναστρέψει το κατρακύλισμά του και την απομόνωσή του από πολλούς κύκλους.

Οι δηλώσεις του το τελευταίο διήμερο δίνουν μία ιδέα για το που σκέφτεται να βασίσει την υπεράσπισή του. Ο Τραμπ προσανατολίζεται να δείξει συντριβή και μετάνοια—επαναλαμβάνοντας πόσο έχει αλλάξει από τότε και ζητώντας συγγνώμη—και παράλληλα ν’ αντεπιτεθεί στην Κλίντον, στοχεύοντας τον σύζυγό της και τη φήμη του για τις ερωτικές του περιπέτειες.

Χθες μάλιστα, ο Τραμπ ξανα-ανέβασε στο Tweeter το μήνυμα μίας γυναίκας που είχε βοηθήσει το 1999 κι η οποία το 1978 είχε βιασθεί από τον Μπιλ Κλίντον.

Επίσης αναμένεται να διακηρύξει τη βούλησή του να φθάσει έως το τέλος, στο όνομα της δέσμευσής του απέναντι στους ψηφοφόρους και παρά τις εκκλήσεις ρεπουμπλικανών βουλευτών να αποσυρθεί.

Ανάλογα, ο Τραμπ θα κληθεί να πείσει πως πρόκειται να συμφιλιώσει όλους τους Αμερικάνους, όταν μέσα στο ίδιο του το κόμμα ηχηρά ονόματα ανακοίνωσαν χθες πως δεν πρόκειτι να τον ψηφίσουν.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι Τζον Μακ Κέιν και Μιτ Ρόμνεϊ, δύο πρώην υποψήφιοι για τον Λευκό Οίκο, ο ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ή ακόμη η πρώην ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράιτ.

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν δήλωσε μάλιστα «αποκαρδιωμένος» από τις δηλώσεις του Τραμπ, ενώ ακόμη κι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς φρόντισε να λάβει αποστάσεις: «δεν μπορώ να υπερασπισθώ» της δηλώσεις του, δήλωσε, αλλά έσπευσε να χαιρετίσει το γεγονός ότι ο μεγιστάνας δήλωσε μετά συγγνώμη.

Μόνη η σύζυγός του Μελάνια ζήτησε από τους Αμερικανούς να συγχωρέσουν τον Τραμπ για τις δηλώσεις του, που κατ’ αυτήν δεν αντανακλούν στο παραμικρό τον πραγματικό του χαρακτήρα.

Το βίντεο του 2005 «είναι μια μαχαιριά στην καρδιά του Τραμπ, στην αναμέτρηση αποκλείεται να μην του θέσουν αυτό το ερώτημα», προβλέπει ο Λάρι Σαμπάτο, πολιτικός αναλυτής του Παν/μιου της Βιρτζίνια.

«Ο Τράμπ δεν πρόκειται να χάσει καμμία ψήφο από την εκλογική του βάση, γιατί αυτοί αδιαφορούν για το τι λέει. Όμως ο Τραμπ δεν πρόκειται να διευρύνει το ποσοστό των υποστηρικτών του», καταλήγει ο ίδιος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:07