search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:54
MENU CLOSE

Αδιέξοδο στον ΟΗΕ: Ρωσικό βέτο στο αίτημα για παύση βομβαρδισμών στο Χαλέπι

09.10.2016 10:17
Αδιέξοδο στον ΟΗΕ: Ρωσικό βέτο στο αίτημα για παύση βομβαρδισμών στο Χαλέπι - Media
 
Η Ρωσία έθεσε βέτο σε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καλούσε για άμεση παύση των βομβαρδισμών στο Χαλέπι από ρωσικές και συριακές δυνάμεις που υποστηρίζουν τον πρόεδρο Χαφέζ αλ Άσαντ.
 
Την ίδια στιγμή το Συμβούλιο Ασφαλείας απέρριψε πρόταση της Μόσχας για εκεχειρία στην πολύπαθη χώρα, χωρίς, όμως να αναφέρεται και παύση των από αέρος βομβαρδισμών, επιβεβαιώνοντας το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η διεθνής κοινότητα σχετικά με το συριακό ζήτημα.
 
Ο Ρώσος εκπρόσωπος στο Σ.Α. Βιτάλι Τσούρκιν χαρακτήρισε την πρόταση για το Χαλέπι ως «χάσιμο χρόνου» και μη αποδεκτή, ενώ η ρωσική πρόταση δεν συγκέντρωσε τις απαραίτητες εννέα ψήφους για να εγκριθεί από το Σ.Α. Ο Τσούρκιν απέρριψε την πρόταση για παύση των βομβαρδισμών στο Χαλέπι ως ελλιπή και υποστήριξε ότι θα επηρεάσει και τις κυβερνητικές, αλλά και τις αντικυβερνητικές δυνάμεις στην πόλη.
 
Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Ερό κάλεσε το Σ.Α. (εις μάτην, όπως αποδείχθηκε) να αναλάβει άμεση δράση για το Χαλέπι, λέγοντας ότι «πρωτίστως σήμερα τίθεται σε κίνδυνο η μοίρα της πόλης και των κατοίκων της», συγκρίνοντάς το με τη Γκουέρνικα, την πόλη που ισοπεδώθηκε από τους φρανκιστές κατά τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, εμπνέοντας ένα από τα πλέον συγκλονιστικά έργα του Πάμπλο Πικάσσο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:53