search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:16
MENU CLOSE

Ιταλία: Χωρίς «μεσημεριανό» δεν γίνεται!

03.12.2009 13:17

Πρόταση Ιταλού υπουργού να καταργηθεί η μεσημερια νή διακοπή της δουλειάς για φαγητό, ώστε να βελτιωθεί η παραγωγικότητα, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. «Η μεση μεριανή διακοπή βλάπτει την εργασία, είναι μία συνήθεια που μπλοκάρει όλη τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Τζιανφράνκο Ροτόντι.

Πρόταση Ιταλού υπουργού να καταργηθεί η μεσημερια νή διακοπή της δουλειάς για φαγητό, ώστε να βελτιωθεί η παραγωγικότητα, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. «Η μεση μεριανή διακοπή βλάπτει την εργασία, είναι μία συνήθεια που μπλοκάρει όλη τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Τζιανφράνκο Ροτόντι. «Μα ο Ροτόντι έχει δουλέψει ποτέ;», αναρωτήθηκε ειρωνικά ο Τζιάνι Παλιαρίνι, στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ οι Ιταλοί που ρωτήθηκαν στον δρόμο από τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες αντέδρασαν οργι σμένα.

«Πρόκειται για μία ακόμη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων», δήλωσε συνδικαλιστής ηγέτης. «Αν αυτό κρύ βει τη θέληση να επιμηκυνθεί ο χρόνος εργασίας ή να αυξηθεί η παραγωγικότητα, τότε είμαστε αντίθετοι», είπε. «Η μεση μεριανή διακοπή είναι ένα δικαίωμα που έχει κατακτηθεί εδώ και χρόνια. Ας καταργήσουν τότε και τη συνήθεια του ύπνου», ειρωνεύτηκε άλλος συνδικαλιστής. Ωστόσο, οι ειδικοί της διατροφής βλέπουν στην πρόταση αυτή έναν κίνδυνο για την υγεία και την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

«Τα γεύματα είναι εκείνα που συγχρονίζουν τους ρυθμούς μας. Θα ήταν λάθος να μπερδέψουμε αυτό τον μηχανισμό με μια παρατεταμένη νηστεία», εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Διαιτητικής και Κλινικής Διατροφής. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον εγκέφαλο να πεινάει. Για να διατηρήσουμε τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα έχει ανάγκη από “καύσιμα”»!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:15