18/01/2019 12:56:18
3.12.2009

Ιταλία: Χωρίς «μεσημεριανό» δεν γίνεται!

Πρόταση Ιταλού υπουργού να καταργηθεί η μεσημερια νή διακοπή της δουλειάς για φαγητό, ώστε να βελτιωθεί η παραγωγικότητα, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. «Η μεση μεριανή διακοπή βλάπτει την εργασία, είναι μία συνήθεια που μπλοκάρει όλη τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Τζιανφράνκο Ροτόντι. «Μα ο Ροτόντι έχει δουλέψει ποτέ;», αναρωτήθηκε ειρωνικά ο Τζιάνι Παλιαρίνι, στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ οι Ιταλοί που ρωτήθηκαν στον δρόμο από τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες αντέδρασαν οργι σμένα.

«Πρόκειται για μία ακόμη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων», δήλωσε συνδικαλιστής ηγέτης. «Αν αυτό κρύ βει τη θέληση να επιμηκυνθεί ο χρόνος εργασίας ή να αυξηθεί η παραγωγικότητα, τότε είμαστε αντίθετοι», είπε. «Η μεση μεριανή διακοπή είναι ένα δικαίωμα που έχει κατακτηθεί εδώ και χρόνια. Ας καταργήσουν τότε και τη συνήθεια του ύπνου», ειρωνεύτηκε άλλος συνδικαλιστής. Ωστόσο, οι ειδικοί της διατροφής βλέπουν στην πρόταση αυτή έναν κίνδυνο για την υγεία και την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

«Τα γεύματα είναι εκείνα που συγχρονίζουν τους ρυθμούς μας. Θα ήταν λάθος να μπερδέψουμε αυτό τον μηχανισμό με μια παρατεταμένη νηστεία», εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Διαιτητικής και Κλινικής Διατροφής. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον εγκέφαλο να πεινάει. Για να διατηρήσουμε τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα έχει ανάγκη από “καύσιμα”»!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.