search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:10
MENU CLOSE

Η αστυνομία του Βελγίου έχασε πολλές ευκαιρίες να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης στο Παρίσι

10.10.2016 07:25
Η αστυνομία του Βελγίου έχασε πολλές ευκαιρίες να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης στο Παρίσι  - Media

Η αστυνομία του Βελγίου έχασε 13 ευκαιρίες να συλλάβει τους αδερφούς Αμπντεσλάμ οι οποίοι οργάνωσαν τις επιθέσεις στο Παρίσι από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 103 άτομα.

Σύμφωνα με έκθεση της βελγικής «Μόνιμης Επιτροπής Εποπτείας της Αστυνομίας», γνωστής και ως «Επιτροπή Α», σε περίπου δώδεκα υποθέσεις που αναφέρθηκαν στην βελγική αστυνομία, δεν υπήρξε περεταίρω διερεύνηση των γεγονότων λόγω της έλλειψης στοιχείων. Περιεχόμενο  από την έκθεση δημοσίευσε η φλαμανδική εφημερίδα  De Tijd.

«Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου [2015], «Επιτροπή Α» ξεκίνησε να διερευνά τι γνώριζε η αστυνομία μας [του Βελγίου] για τους δράστες της επίθεσης» γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη την αστυνομία.

Σε 6 από τις 13 «χαμένες ευκαιρίες» η αστυνομία δεν εξέτασε ύποπτες συνομιλίες ή δεν τις προώθησε σε υψηλότερα κλιμάκια λόγω της έλλειψης στοιχείων.

Σύμφωνα με την έκθεση, τον Φεβρουάριο του 2015 η αστυνομία του Βελγίου ήδη διέθετε τηλεφωνικές συνομιλίες  του Σαλάχ Αμπντεσλάμ με άλλους γνωστούς τρομοκράτες.  Επιπρόσθετα, η βελγική αστυνομία γνώριζε ήδη από τον Ιανουάριο του 2015 πως οι αδερφοί Αμπντεσλάμ είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί  και παρουσίαζαν εξτρεμιστικές τάσεις, ενώ ο ισχυρισμός πως η οικογένεια Αμπντεσλάμ είχε επικοινωνία με τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ – τον άνθρωπο που οργάνωσε τις επιθέσεις στο Παρίσι- αγνοήθηκε.   

«Κανείς δεν ανέλυσε τις καταγραφές από τα τηλεφωνήματα. Τα «παγωμένα» τηλεφωνήματα της περιόδου μεταξύ 1 Μαρτίου 2015 και 19 Φεβρουαρίου 2015 περιείχαν πληροφορίες για τις συνομιλίες μεταξύ του Σαλάχ Αμπντεσλάμ και υπόπτων για τρομοκρατία» αναφέρει η De Tijd  .

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39