search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:18
MENU CLOSE

Ο Ερντογάν κάνει έφεση κατά της αθώωσης του γερμανού κωμικού που τον σατίρισε

10.10.2016 19:03
Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν - Τι είπε για Θράκη, Θεσσαλονίκη και νησιά του Αιγαίου - ΥΠΕΞ: Η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή - Media
 
Μπορεί η γερμανική δικαιοσύνη να αθώωσε τον κωμικό Γιαν Μπένερμαν από την κατηγορία για προσβολή ξένου ηγέτη, για σατιρικό ποίημα που είχε γράψει για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά ο Τούρκος πρόεδρος δεν το βάζει κάτω.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Politico, ο Ερντογάν κατέθεσε έφεση κατά της απόφαση των εισαγγελέων του Μάιντς οι οποίοι είχαν απαλλάξει τον Μπένερμαν από την κατηγορία, με το σκεπτικό ότι «δεν στοιχειοθετούνται επαρκώς εγκληματικές ενέργειες», επικαλούμενοι την καλλιτεχνική ελευθερία.
 
Ο Μπένερμαν είχε προσαχθεί για ποίημα στο οποίο -είναι αλήθεια- σατίριζε με άγριο τρόπο τον Τούρκο πρόεδρο, χαρακτηρίζοντάς τον ως «ανώμαλο» και «κτηνοβάτη» στη διάρκεια της εκπομπής του στην δημόσια γερμανική τηλεόραση.
 
Σήμερα, η εισαγγελία του Μάιντς ανακοίνωσε ότι ο δικηγόρος του Ερντογάν κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης, η οποία θα εξεταστεί από τον γενικό εισαγγελέα στο Κόμπλεντς.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:16