search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:29
MENU CLOSE

Γονείς στην Ινδία άφησαν την κόρη τους να πεθάνει για να… βγάλουν χρήματα

11.10.2016 05:55
Γονείς στην Ινδία άφησαν την κόρη τους να πεθάνει για να… βγάλουν χρήματα - Media

Η αστυνομία της πόλης Χάϊντεραμπαντ της Ινδίας κατηγορούν τους γονείς της 13 Αραντάνα Σαμνταρίγα πως την εξανάγκασαν να νηστεύει για 68 μέρες ώστε εκείνοι να αποκομίσουν χρηματικό όφελος.

Η οικογένεια της κοπέλας ακολουθεί τον τζαϊνισμό, μία από τις αρχαιότερες θρησκείες που πιστεύει στις μετεμψυχώσεις του Βισνού. Ο γκουρού τους είχε υποσχεθεί ότι εάν το κορίτσι δεν έτρωγε τίποτα για όλες εκείνες τις ημέρες, οι γονείς της,  ζευγάρι ευκατάστατων χρυσοχόων, θα έβλεπε τα κέρδη τους να αυξάνονται. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κοπέλα να ζει όλες αυτές τις ημέρες με βραστό νερό.

Ωστόσο, οι γονείς της Αραντάνα ισχυρίζονται ότι η ίδια επέμενε να ακολουθήσει την συμβουλή του γκουρού. Ωστόσο οργανώσεις για την προστασία των παιδιών έφεραν στο προσκήνιο την υπόθεση και οι αρχές συνέλαβαν το ζευγάρι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και την κακοποίηση ανηλίκου.

«Ολόκληρο το έθνος θα ένιωθε ντροπή που συνεχίζει να τελείται αυτή η πρακτική. Ο γκουρού του πατέρα της τους είπε ότι εάν νήστευε για 68 ημέρες, η επιχείρησή του θα είχε κέρδος. Το κορίτσι αναγκάστηκε να πίνει μόνο νερό από την ανατολή μέχρι την δύση του ήλιου. Δεν είχε μέσα αλάτι ή λεμόνι», εξήγησε στο ινδικό BBC ο Achyut Rao μέλος ΜΚΟ για την προστασία των παιδιών στην Ινδία.

Παράλληλα, ο κ. Rao επέκρινε τους γονείς αναφορικά με την κηδεία της κόρης τους κατηγορώντας τους πως θέλουν να χαρακτηρίσουν την κόρη τους ως ένα «παιδί – αγία».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:29