search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:28
MENU CLOSE

Διαψεύδει ο δήμαρχος Λέρου τον Σ. Θεοδωράκη για τα κλιματιστικά-Τι απαντά το Ποτάμι

11.10.2016 12:19
Διαψεύδει ο δήμαρχος Λέρου τον Σ. Θεοδωράκη για τα κλιματιστικά-Τι απαντά το Ποτάμι - Media
 
«Μέτωπο» και με τη δημοτική αρχή Λέρου φαίνεται ότι άνοιξε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με τα όσα είπε στη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
 
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας, διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του κ. Θεοδωράκη, σύμφωνα με τους οποίους, ο Δήμος Λέρου πλήρωσε την αγορά και την τοποθέτηση 240 κλιματιστικών, στον χώρο του Κέντρου υποδοχής προσφύγων και μεταναστών Λέρου.
 
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση και προς τον κ. Θεοδωράκη, ζητά την αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέροντας τα εξής:
 
«Με αφορμή την τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Βουλής, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, του αρχηγού του κόμματος “Ποτάμι”, ότι πληροφορήθηκε από τον πρόεδρο Ξενοδόχων Λέρου, πως ο Δήμος Λέρου πλήρωσε την αγορά και τοποθέτηση 240 κλιματιστικών στο χώρο του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων Μεταναστών Λέρου, προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Λέρου δεν έχει καταβάλλει κανένα ποσό για αγορά και τοποθέτηση κλιματιστικών στο εν λόγω Κέντρο Υποδοχής. Ο δε βιολογικός καθαρισμός, ύστερα από εργασίες που έγιναν, λειτουργεί κανονικά, χωρίς καμία δαπάνη του Δήμου».
 
«Παρακαλούμε τον κ. Θεοδωράκη», αναφέρει στην ίδια επιστολή ο δήμαρχος Λέρου, «να ελέγχει και να διασταυρώνει τις πληροφορίες που δέχεται, ως έγκριτος δημοσιογράφος και μετά να τις παρουσιάζει στο ναό της δημοκρατίας, που είναι η Βουλή των Ελλήνων. Ο δε πληροφοριοδότης πρόεδρος των ξενοδόχων, καλό θα είναι να είναι καλύτερα ενημερωμένος ως πρόεδρος και ως εργολάβος».
 
Το Ποτάμι: Πόσο κόστισε το hotspot στη Λέρο;
Απαντώντας στο δήμαρχο Λέρου το Ποτάμι σημείωσε ότι «ο δήμαρχος έχει προφανώς δίκιο και με χαρά αποκαθιστούμε τα πράγματα. Ο Δήμος δεν πλήρωσε για τα κλιματιστικά.
 
Όμως η ουσία παραμένει. Πόσο στοίχισε το hot spot της Λέρου; Κόστισε ή δεν κόστισε 1.568.000 ευρώ ενώ η αρχική προκήρυξη ήταν 520.000; Το “παράρτημα Α” για την “κατασκευή κέντρου υποδοχής, ταυτοποίησης (hot spot) στη Λέρο” αναφέρει συγκεκριμένα: “Τιμή κατ’ αποκοπή για το σύνολο των εργασιών όπως αυτές αναλυτικά περιγράφονται, πεντακόσιες είκοσι χιλιάδες ευρώ”.
 
Μάλιστα στο κείμενο αναφέρεται ότι “μπορεί να προκύψουν αποκλείσεις, οι οποίες δεν είναι άμεσα ορατές και θα εμφανιστούν κατά την διάρκεια των εργασιών”. Και εμφανίστηκαν! 1.048.000 ευρώ αποκλίσεις! Τρεις φορές το τίμημα!».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:28