search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:15
MENU CLOSE

To Note 7 «έκαψε» 19 δισ. δολάρια από την αξία της Samsung

11.10.2016 13:30
H Samsung ζητεί δημόσια συγνώμη για τα ελαττωματικά Galaxy Note 7 - Media

 

To -κατά τα φαινόμενα- οριστικό τέλος του Note 7 του «αυτοαναφλεγόμενου» phablet-ναυαρχίδας της Samsung προκάλεσε τεράστια ζημιά στον κορεατικό γίγαντα των ηλεκτρονικών και ειδικοί εκτιμούν ότι η ζημιά δεν έχει ακόμα καν περιοριστεί.

Πριν καν ανακοινωθεί επισήμως η αναστολή της παραγωγής της συσκευής, η μετοχή της Samsung υπέστη καθίζηση 8% στο χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας και 19 δισ. δολάρια από την αξία της εταιρείας… εξαϋλώθηκαν μέσα σε λίγη ώρα.

Το χειρότερο, ωστόσο, για την εταιρεία είναι ότι με την κρίση του Note 7 υπέστη βαρύ πλήγμα η αξιοπιστία της και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Ειδικοί εκτιμούν ότι το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς δεν μπορεί να υπολογιστεί ακόμα, ωστόσο σημειώνουν ότι πιθανόν να είναι ακόμα μεγαλύτερη απ’ όσο για την ώρα εκτιμάται.

Παράλληλα, εκφράζεται ανησυχία για πιθανή «μόλυνση» και άλλων συσκευών της εταιρείας, αν και δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά ανάλογα με αυτά του Note 7. Ωστόσο, το γεγονός ότι ακόμα και επιδιορθωμένα Νote 7 παρουσίασαν την τάση να εκρήγνυνται καθιστά επιτακτική την ανάγκη η εταιρεία να πείσει κοινό και επενδυτές ότι μπορούν να την εμπιστευθούν, τονίζουν αναλυτές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:14