search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:19
MENU CLOSE

Παπάδες έτρεξαν με τα ράσα στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης (Photos)

12.10.2016 09:48
Παπάδες έτρεξαν με τα ράσα στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης (Photos) - Media

Τρεις ιερείς έτρεξαν φορώντας τα ράσα τους την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στον 2ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης που έγινε στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.

Οι ιερείς ήταν , ο πατήρ Εμμανουήλ Κοσιδεκάκης (που είχε λάβει μέρος και το 2014)  , ο πατήρ Μιχαήλ Παπαϊωάννου και ο πατήρ Ψυλλάκης Πέτρος ο οποίος είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στο διαφημιστικό του ίδιου αγώνα.

Δεν είναι όμως τυχαίο το μέρος στο οποίο έτρεξαν οι 3 ιερείς, στον ίδιο Δήμο βρίσκεται και το χωρίο Κασσάνοι  που είναι η γενέτειρα του θρυλικού υπεράνθρωπου  Παπατζιρίτη που στις αρχές του περασμένου αιώνα άφηνε άφωνους όλους με τα δρομικά του κατορθώματα..

Ποιος είναι όμως ο  Παπατζιρίτης , που ίσως να είναι και ο καλύτερος δρομέας όλων των εποχών ;

«Oνομάζεται παπά Mανόλης, η παπα Tζιρήτης κατ’ ονοματοποίησιν της εκτάκτου ιδιότητας αυτού του τρέχειν ήτοι τζιρητάν, κατά την Kρητικήν φρασεολογίαν, θαυμασίως. Kατοικεί εις το χωρίον Kασάνους της Πεδιάδος, η δε αντοχή του αμιλλάται προς την ταχύτητα αυτού, αυξανόμενη κατά λόγον ευθύν και κατά αριθμητικήν πρόοδον, προς την διάρκειαν του δρόμου τον οποίον διανύει.»

 Το πραγματικό του όνομα ήταν Ευάρεστος Ταμιωλάκης. Το Τζιρίτης προέρχεται από την λέξη τζιριτώ της Κρητικής διαλέκτου που σημαίνει τρέχω με όλη μου την ταχύτητα. Μαρτυρίες λένε ότι είχε διανύσει την απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων από τις Μέλαμπες έως τη Σητεία από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Και αυτό με τα ράσα του που δεν ήταν dry-fit με Κρητικές μπότες που δεν είχαν αερόσολα ή gel και με νερό που έβρισκε σε πηγές στην διαδρομή και όχι με ισοτονικά .

Πηγή: flashnews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:17