search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:00
MENU CLOSE

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι απειλούν με συνέχεια των κινητοποιήσεων τους λόγω «κυβερνητικής διγλωσσίας» (Photos)

12.10.2016 10:30
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι απειλούν με συνέχεια των κινητοποιήσεων τους λόγω «κυβερνητικής διγλωσσίας» (Photos) - Media

 

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε η πορεία των εργαζομένων στον Τουρισμό, οι οποίοι  νωρίς το πρωί απέκλεισαν την είσοδο του υπουργείου Τουρισμού, επί της λεωφόρου Αμαλίας, με σύνθημα «κάτω τα χέρια σας από το εφάπαξ».

Όπως εξήγησαν «η απαράδεκτη απόφαση να κλέψουν τα λεφτά από το εφάπαξ» ήταν αυτή που τους οδήγησε στην κινητοποίηση.

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό-επισιτισμό ζητούν, επίσης, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και αμέσως μετά τη συνάντηση όπως τόνισε ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής εξετάζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους .

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τη συνάντηση με την κα Κουντουρά, η υπουργός τούς είπε ότι «πάντα στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων» και τους παράπεμψε στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Όπως υποστήριξε ο κ. Παπαγεωργίου, αυτή η εξέλιξη δεν ικανοποιεί τα συνδικάτα, που κάνουν λόγο για διγλωσσία και αθέτηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης, και προειδοποιούν για κλιμάκωση των δράσεων.

Νωρίτερα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου Γιώργος Στεφανάκης, ανέφερε ότι αιτία της σημερινής διαμαρτυρίας είναι «το νέο μέτρο που ετοιμάζονται να πάρουν εναντίον μας, με την κατάργηση του εφάπαξ στην 20ετία. Κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα πολλών γενεών ξενοδοχοϋπαλλήλων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24