search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:57
MENU CLOSE

Ο 25χρονος που μπήκε με μαχαίρι στο Μπάκιγχαμ: Αποστολή μου είναι να σκοτώσω τη βασίλισσα!

12.10.2016 15:24
Ο άνδρας που μπήκε κρυφά στο δωμάτιο της βασίλισσας Ελισάβετ ενώ κοιμόταν και διέρρηξε δύο φορές το Μπάκιγχαμ (Photo) - Media

 

Ένας 25χρονος Κινέζος φοιτητής δήλωσε ότι αποστολή του ήταν να σκοτώσει τη βασίλισσα όταν συνελήφθη στην προσπάθειά του να εισβάλει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ κρατώντας ένα μαχαίρι.

Ο 25χρονος Χανγκ Ζανγκ κατάφερε να περάσει την κύρια πύλη εισόδου στις 12 Αυγούστου, αλλά αργότερα συνελήφθη από την αστυνομία στην αυλή του παλατιού, όπως ακούστηκε κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσής του.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ένα πτυσσόμενο μαχαίρι στο παπούτσι του φοιτητή, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τον παρακολουθούσε η κινεζική κυβέρνηση. Ο φοιτητής του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ δεν ομολόγησε την ενοχή του, ενώ ο εισαγγελέας Έντουαρντ Άιντιν ανέφερε ότι ο Ζάνγκ φώναζε πως κάποιος προσπαθούσε να τον σκοτώσει.

Σημειώνεται ότι κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν βρισκόταν στο παλάτι εκείνη τη στιγμή.

Στο αστυνομικό τμήμα που τον είχαν μεταφέρει, οι αστυνομικοί είδαν γραμμένα στα χέρια του Κινέζου φοιτητή τις λέξεις «Παλάτι του Μπάκιγχαμ» και «σημαία».

Ο Ζανγκ αναμένεται να εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο στις 26 Οκτωβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:57