search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:22
MENU CLOSE

Wilileaks: Όταν ο Λευκός Οίκος ζητούσε παρέμβαση του Μπιλ Κλίντον για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

13.10.2016 13:17
Wilileaks: Όταν ο Λευκός Οίκος ζητούσε παρέμβαση του Μπιλ Κλίντον για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ - Media
 
Την παρέμβαση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον φαίνεται ότι ζήτησε ο Λευκός Οίκος, προκειμένου τις κρίσιμες ημέρες μετά το δημοψήφισμα του 2015 στην Ελλάδα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να πειστεί και να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές της χώρας.
 
Σύμφωνα με e-mail του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Ποντέστα, το οποίο εστάλη στις 10 Ιουλίου 2015 και παρουσιάζεται από τα Wikileaks, ο Ποντέστα επικοινώνησε με συνεργάτιδα του Μπιλ Κλίντον και της έγραψε: «Είμαι στο τρένο και είναι δύσκολο να μιλήσω στο τηλέφωνο. Ο Λευκός Οίκος ρωτά να μάθει εάν ο Μπιλ Κλίντον έχει αρκετή άνεση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ώστε να του τηλεφωνήσει και να του ζητήσει να πάει σε συμφωνία. Μπορείτε να τον ρωτήσετε εάν υπάρχει αυτή η πιθανότητα; Εάν ναι, μπορώ να του μιλήσω αφού αποβιβαστώ από το τρένο και να του εξηγήσω το σκεπτικό και τον στόχο. Ευχαριστώ».
 
Οι συνεργάτες του Κλίντον του απάντησαν: «Λέει ναι, αλλά χρειάζεται επιπλέον πληροφορίες από αυτές που έχει τώρα. Η πρώτη του ερώτηση είναι “θα πιέσουμε και την Μέρκελ επίσης;” Τι ώρα θα είσαι διαθέσιμος να μιλήσεις; Έχουν τη Σάρλοτ, οπότε θα χρειαστεί μόνο να ενημερώσεις για τα τελευταία».
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο Μπιλ Κλίντον είχε επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα πριν από την κρίσιμη διαπραγμάτευση του Ιουλίου και του είχε πει: «Ό,τι και να συμβεί στις διαπραγματεύσεις, μη βγεις επ’ ουδενί από το δωμάτιο».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:22