search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:57
MENU CLOSE

Άνοιξε τις πύλες του το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (LIVE)

13.10.2016 15:53
Άνοιξε τις πύλες του το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (LIVE) - Media

Παρακολουθήστε LIVE τις εργασίες του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

 

Με κεντρικό σύνθημα: «Με την Αριστερά μπροστά για τη Ελλάδα που μας αξίζει. Κοινωνική Δικαιοσύνη – Δημοκρατία – Δίκαιη Ανάπτυξη» άνοιξαν από τις 5 το απόγευμα οι πύλες του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο για την προσέλευση αντιπροσώπων και προσκεκλημένων του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ οι εργασίες του οποίου άνοιξαν επίσημα στις 20:00. με την ομιλία του γραμματέα του κόμματος Πάνου Ρήγα, ενώ ακολούθησε η εισηγητική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Κατά το πρόγραμμα, χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) Πιέρ Λοράν, ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και ο Σελαχαντίν Ντεμιρτάς.

Παράλληλα, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης –εκτός της Χρυσής Αυγής- έχουν προσκληθεί να χαιρετίσουν στην έναρξη του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αναφορά στα κόμματα της αντιπολίτευσης, από τη ΝΔ θα χαιρετίσει ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης. Από το ΠΑΣΟΚ ο Γραμματέας της ΚΠΕ Στέφανος Ξεκαλάκης, από τη ΔΗΜΑΡ ο πρόεδρος του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Εκ μέρους του Ποταμιού, ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαργιώτας. Από την Ένωση Κεντρώων ο Βουλευτής Μάριος Γεωργιάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για χαιρετισμό δεν αποδέχθηκε το ΚΚΕ και δεν θα παραβρεθεί στο συνέδριο. Επιπλέον, η ΛΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους δεν ανταποκρίνεται στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ να παρευρεθεί και να χαιρετίσει. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επίσης δεν απεδέχθη την πρόσκληση.

Στο συνέδριο θα απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος. Επίσης στο Συνέδριο παραβρίσκονται οι Οικολόγοι Πράσινοι (θα χαιρετίσει η Χριστίνα Ευθυμιάτου), το ΠΡΑΤΤΩ, η Κοινωνική Συμφωνία και η Κοινωνία Πρώτα.

Σημειώνεται ότι στο συνέδριο προσκλήθηκαν ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τζέρεμυ Κόρμπιν και ο ηγέτης των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας ωστόσο, σύμφωνα με κομματικές πηγές, δε θα παραβρεθούν λόγω υποχρεώσεων. 

Οι εργασίες του συνεδρίου θα κυλήσουν με τη συζήτηση για τον απολογισμό την Παρασκευή και το Σάββατο για τις Θέσεις και την Πολιτική Απόφαση και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή Προέδρου, Κεντρικής Επιτροπής κι Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Οι αντιπροσωπείες κομμάτων και ξένων πρεσβειών που θα δώσουν το “παρών”

Αντιπροσωπείες κομμάτων, ξένων πρεσβειών και προσωπικότητες, από δεκάδες χώρες, από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, θα παρευρεθούν για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλά κόμματα, εκπρόσωποι των οποίων δεν θα μπορέσουν να παραστούν, έχουν στείλει γραπτούς χαιρετισμούς, ενώ ακόμη θα παρευρεθούν 20 εκπρόσωποι 20 ξένων πρεσβειών στην Ελλάδα και αρκετές προσωπικότητες.

Από τις αντιπροσωπείες κομμάτων του εξωτερικού χαιρετισμό θα απευθύνουν απόψε ο Πιέρ Λωράν, ο Άντρος Κυπριανού και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Οι χαιρετισμοί εκπροσώπων ξένων κομμάτων θα απευθυνθούν και κατά τη διάρκεια των εργασιών των επόμενων ημερών του Συνεδρίου.

Ειδικότερα, θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) με επικεφαλής τον πρόεδρό του και εθνικό γραμματέα του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Πιέρ Λωράν και την αντιπρόεδρο του ΚΕΑ και στέλεχος της ισπανικής Ενωμένης Αριστεράς και του ΚΚ Ισπανίας, Μαϊτέ Μόλα.

Από τη Γερμανία και το Κόμμα της Αριστεράς, (Die Linke) ο Gregor Gysi και ο Αxel Troost.

Από τη Τουρκία, ο συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Ο πρόεδρος του κόμματος των Κούρδων της Συρίας «Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης» (PYD), Saleh Muslem.

Μεγάλη θα είναι η αντιπροσωπεία από την Ιταλία: Από την Κομμουνιστική Επανίδρυση (Rifondazione Communista) o Paolo Ferrero. Από τη Sinistra Italiana ο Stefano Fassina και οι Nicola Fratoianni και Erasmo Palazzoto, ως εκπρόσωποι της SEL. Από την «Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» (L’altra Europa con Tsipras) ο Massimo Torelli και ο Marco Revelli. Το «παρών» θα δώσουν, επίσης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, Όλγα Νάσση και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ανδρέας Ανδρέου.

Από την Ισπανία, οι Podemos εκπροσωπούμενοι από τον υπεύθυνο των διεθνών σχέσεων του κόμματος Pablo Bustinduy, ενώ την Ενωμένη Αριστερά θα εκπροσωπήσει η Marga Ferré. Από την Πορτογαλία και το Bloco της Αριστεράς, η Maria Rola.

Από την Κύπρο, ο Γγγ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Από τη Ρωσία, ο Alexander  Romanovich, του κόμματος Δίκαιη Ρωσία.

Από τη Βραζιλία, η Terra Budini θα εκπροσωπήσει το Κόμμα Εργασίας της Ρούσεφ και του Λούλα (PT).

Από το Ελ Σαλβαδόρ θα παρευρίσκεται το Απελευθερωτικό Μέτωπο (FMLN), που βρίσκεται στην κυβέρνηση της χώρας, όπως και το Κόμμα των Σαντινίστας στη Νικαράγουα, επίσης κυβερνητικό, FSLN.

Επίσης, υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες στέλνουν και οι τρεις μεγάλες παλαιστινιακές οργανώσεις: Η Φατάχ (al-Fatah) εκπροσωπούμενη, μεταξύ άλλων, από τους Nabil Shaath και Abdullah Abdullah, το Δημοκρατικό Μέτωπο Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης (DFLP) και το Λαϊκό Μέτωπο Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης (PLFP).

Το μήνυμα του Τσίπρα

Εν αναμονή της ομιλίας του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ανοίγουν οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω Twitter ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα του.

«Ανοίγουμε σήμερα το δεύτερο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με την αισιοδοξία της βούλησης απέναντι σε όσους διακηρύσσουν την αναγκαιότητα της υποταγής. Βάζουμε τα θεμέλια για τον μεγάλο κοινωνικό μετασχηματισμό. Για την Ελλάδα του 2021» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας .

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:57