search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:45
MENU CLOSE

Το λάθος της αστυνομίας που συνέλαβε στην Κρήτη «ύποπτο για τρομοκρατία στις Βρυξέλλες»

14.10.2016 09:41
Το λάθος της αστυνομίας που συνέλαβε στην Κρήτη «ύποπτο για τρομοκρατία στις Βρυξέλλες» - Media

 

Ένα φραστικό λάθος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων «βάφτισε» καταζητούμενο για δουλεμπόριο ως τρομοκράτη στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, όπως μετάδωσε το ΑΠΕ, «στη σύλληψη ενός 51χρονου από την Συρία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα που έχει εκδοθεί από τις αρχές Βελγίου προχώρησε σε περιοχή του Αποκόρωνα η αστυνομία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ο 51 χρόνος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τέλεση τρομοκρατικών πράξεων εντός εδάφους Ευρωπαϊκής Ένωσης, παράνομη διακίνηση ατόμων και πλαστογραφία.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του από αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικές συσκευές (laptop, σκληροί δίσκοι) διάφορα έγγραφα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.»

Όπως αποδείχθηκε όμως εκ των υστέρων, το Ευρωπαϊκό Ένταλμα αφορούσε μόνον κατηγορίες για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών και προσφύγων από τη Συρία και γειτονικές χώρες προς ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα πολλές φορές χρησιμοποιούσε και το σπίτι του στην Κρήτη όπυ “έκρυβε” τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Πουθενά στο Διεθνές Ένταλμα δεν γινόταν αναφορά σε συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις. 

Το αν κάποιοι από τους μετανάστες που είχε προωθήσει το διεθνές κύκλωμα στο οποίο συμμετείχε ο 51χρονος, είχαν εμπλακεί σε τρομοκρατικές ενέργειες σε ευρωπαϊκό έδαφος, δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά και πάλι δεν αφορά στον ίδιο.

Οι αστυνομικές αρχές αποδίδουν το μπλέξιμο σε λάθος διατύπωση στη σχετική ανακοίνωση των Χανίων.

Το μεσημέρι ο 51χρονος Σύρος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Κρήτης, ο οποίος και ενεργοποίησε το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των βελγικών Αρχών.

Ο συλληφθείς στη συνέχεια οδηγήθηκε στις φυλακές Χανίων μέχρι να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στο Βέλγιο.

Ο Σύρος αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παροχή βοήθειας για παράνομη είσοδο ατόμων και διαμονή, πλαστογραφία δημοσίων εγγράφων και εμπορία πλαστών-παραποιημένων εγγράφων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:45