search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:23
MENU CLOSE

Οριστικό τέλος στη δίωξη του Γερμανού κωμικού που είχε γελοιοποιήσει τον Ερντογάν

14.10.2016 14:36
Οριστικό τέλος στη δίωξη του Γερμανού κωμικού που είχε γελοιοποιήσει τον Ερντογάν - Media
 
Γερμανικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα την έφεση που είχε ασκήσει ο Τούρκος πρόεδρος κατά της απόφασης να μην διωχθεί ένας κωμικός ο οποίος τον προσέβαλε, μια υπόθεση που είχε προκαλέσει διπλωματική κρίση ανάμεσα στο Βερολίνο και στην Άγκυρα.
 
Η γενική εισαγγελία του Μάιντς έκρινε σε ανακοίνωσή της «αβάσιμη» την προσφυγή που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επικύρωσε την απόφαση που είχαν λάβει οι υπηρεσίες του εισαγγελέα της πόλης στις 4 Οκτωβρίου να μην ασκήσουν ποινική δίωξη θεωρώντας ότι το παράνομο της ενέργειας του τηλεοπτικού κωμικού ηθοποιού Γιαν Μπέμερμαν «δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί με αρκετή βεβαιότητα».
 
Ο Ερντογάν κατηγορεί τον ηθοποιό ο οποίος εργάζεται στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι έγραψε στις 31 Μαρτίου ένα κείμενο το οποίο και ανέγνωσε στη συνέχεια στην τηλεόραση όπου χαρακτήριζε τον αρχηγό του τουρκικού κράτους παιδεραστή και κτηνοβάτη.
 
Ο Γιαν Μπέμερμαν εξήγησε ότι είχε σκόπιμα επιλέξει την υπερβολή και την προσβολή σε αυτό το σκετς για να δείξει τι είναι πραγματικά δυσφήμηση και για να υπογραμμίσει μέσω του παραλόγου πως η πολιτική κριτική που ασκούν οι επικριτές του Ερντογάν στην Τουρκία, η οποία μερικές φορές τους κοστίζει σε διώξεις, δεν είναι στην πραγματικότητα τέτοια.
 
Η γερμανική δικαιοσύνη θα πρέπει ακόμη να αποφανθεί στις αρχές Νοεμβρίου επί προσφυγής του Ερντογάν που θέλει να απαγορευθεί η αναμετάδοση με κάθε τρόπο αυτού του ποιήματος.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:21