search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:56
MENU CLOSE

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Διπλό «όχι» σε μνημόνιο και διεύρυνση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από τους 53+

14.10.2016 16:16
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Διπλό «όχι» σε μνημόνιο και διεύρυνση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από τους 53+ - Media
 
Αυστηρή κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί η τάση των 53+ με κείμενο που αναγνώστηκε στη διάρκεια των εργασιών του 2ου Συνεδρίου του κόμματος.
 
Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκονται δύο ζητήματα που αποτελούν σημεία τριβής: η διεύρυνση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και η «ιδιοκτησία» του προγράμματος προσαρμογής της χώρας.
 
Για το δεύτερο ζήτημα, το κείμενο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η σύγκριση μνημονίων, “το δικό μας είναι καλύτερο από τα προηγούμενα”, φράση που έχει ειπωθεί αρκετές φορές ή ακόμη η αναφορά ότι η συμφωνία δεν εξαντλεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, λες και το μνημόνιο είναι μέρος του δικού μας προγράμματος, όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά σταδιακά μπορεί να δημιουργήσει μια στρεβλή αντίληψη, που μας αδικεί και μας εντάσσει στη λογική “όλοι ίδιοι είναι”.
Δεν ξεχνάμε λοιπόν ότι η “συμφωνία” που υπογράφηκε με το πιστόλι στον κρόταφο, μπορεί να είναι ηπιότερη σε σχέση με αυτή που ήταν έτοιμη η ΝΔ να υπογράψει, αυτό είναι γεγονός, αλλά απέχει έτη φωτός από ένα αριστερό, κοινωνικά και ταξικά προσανατολισμένο πρόγραμμα».
 
Στο ίδιο πλαίσιο το κείμενο υπογραμμίζει ότι «όχι μόνο δεν πρέπει να εφησυχάσουμε στη λογική ενός success story που είναι καταστροφική, αλλά να αναστοχαστούμε κριτικά την πορεία μας, επιμένοντας στην αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης της σχέσης μας με εκείνα τα τμήματα της κοινωνίας που εξακολουθούν να πλήττονται από τις συνέπειες των υφεσιακών μέτρων, όπως για παράδειγμα ασφαλιστικο- ΕΚΑΣ- άμεση φορολογία- ΕΝΦΙΑ- πλειστηριασμούς», προσθέτοντας ότι «η συγκριση δεν μπορεί να γίνεται μόνο με τα νεοφιλελεύθερα προτάγματα της ΝΔ, αλλά με τις δικές μας προτεραιότητες».
 
Όσον αφορά στο ζήτημα της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, οι 53+ ξεκαθαρίζουν άνευ περιστροφών ότι «δεν θα δεχτούμε ποτέ το κόμμα μας, το κοινό μας σπίτι, να διολισθήσει σε πασοκικές λογικές. Η αριστερά είναι εδώ και είναι αποφασισμένη να νικήσει με το δικό της τρόπο, με τον τρόπο που φέραμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση, στη κυβέρνηση της αριστεράς», προσθέτοντας δηκτικά ότι «στο πρόσφατο παρελθόν το κόμμα μας πλήρωσε ακριβά προσχωρήσεις “παραγόντων” που ελάχιστη σχέση είχαν με την Αριστερά, έπληξαν την αξιακή μας ταυτότητα, πρόσβαλαν τον κόσμο της αριστεράς με τις θεωρίες για την “αριστερά του τίποτα”, υποτίμησαν την ανιδιοτελή προσφορά χιλιάδων αριστερών πατώντας πάνω τους και παριστάνοντας τους ηγέτες που τους χρωστάμε κιόλας… Είμαστε ανοιχτοί, ορθάνοιχτοι στον απλό κόσμο που έρχεται ανιδιοτελώς να προσφέρει στην κοινή μας προσπάθεια. Είμαστε ανοιχτοί στον κόσμο των κοινωνικών κινημάτων».
 
Τέλος, οι 53+ τονίζουν ότι το κόμμα δεν είναι παράρτημα της κυβέρνησης, συμφωνούν με τη θέσπιση ενός κώδικα δεοντολογίας, τον οποίο όσα στελέχη δεν τηρούν δε θα μπορούν να είναι ξανά υποψήφιοι βουλευτές, αλλά και εκφράζουν ενόχληση διότι το κέντρο λήψης αποφάσεων μετατοπίζεται από την Κουμουνδούρου στο Μαξίμου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53