search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:37
MENU CLOSE

Νίκος Παππάς: Διαφωνώ ριζικά με όσους λένε ότι ασκούμε νεοφιλελεύθερη πολιτική

14.10.2016 18:35
Ν. Παππάς: Δεν θα υπογράψω ένα παλιόχαρτο που θα λέει στο κλειστό κλαμπ των καναλαρχών «συνεχίστε όπως είστε» - Media

 

“Όχι στο αυτομαστίγωμα” της Αριστεράς ήταν η προτροπή του υπουργού Επικρατείας από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

“Βρισκόμαστε σε ένα συνέδριο το οποίο καλείται να απαντήσει στο πως μπορεί να πάει καλύτερα η διακυβέρνηση στην οποίο το κόμμα μας είναι κορμός. Βιώνουμε ένα πετυχημένο ιστορικό πείραμα” τόνισε. Και πρόσθεσε με ένταση “Δε θα μας επιβάλουν οι αντίπαλοι να ζητήσουμε συγνώμη και να ντρεπόμαστε που τους νικήσαμε. Θα τελειώσουμε οριστικά με την αριστερά που αυτομαστιγώνεται. Η αριστερά θα κάνει την αυτοκριτική της κάθε στιγμή αλλά μέσα στον καμβά της ιστορικής της δικαίωσης”.

“Γιατί ο κόσμος επέλεξε το δικό μας κόμμα”; διερωτήθηκε. “Ήταν το δικό μας ιδεολογικό και πολιτικό οπλοστάσιο που κατάφερε το ξέσπασμα των μαζών να το κάνει πολιτική προοπτική” ενώ υποστήριξε ότι παράλληλα δικαιώθηκε η στρατηγική του κόμματος για την Ευρώπη.

Η στρατηγική αυτή, είπε μεταξύ άλλων, “μας οδηγεί τώρα να διοργανώνουμε με επιτυχία τη Σύνοδο του νότου, ποιος θα το πίστευε;”. “Μακριά από μας κάθε ανάλυση που αρνείται να δει τα προβλήματα αλλά ερώτημα: χωρίς την κυβέρνηση θα είχε επωφεληθεί ο λαός μας από τις 100 δόσεις; Θα είχαν πρόσβαση στην υγεία 2,5 εκ. ανασφάλιστοι θα είχαν ανοίξει στην ώρα τους τα σχολεία; (…) Θα είχαμε εξασφαλίσει 300 εκ από τους καναλάρχες, σύντροφοι”;

Στη συνέχεια, φάνηκε να απαντά, μεταξύ άλλων, σε όσα πριν λίγο είχε πει ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης:

“Διαφωνώ ριζικά με όσους λένε ότι το πρόγραμμα και η διακυβέρνηση που ασκείται είναι ακραία νεοφιλελεύθερη”. Η συμφωνία είπε, είναι μίγμα της δικής μας πολιτικής και αυτής που συμφωνήσαμε με τους εταίρους μας. Αυτό θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε και γι’ αυτό πονηρά μας ρωτούν υιοθετείτε τη συμφωνία’”; Και συνέχισε: “είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε στο τιμόνι της χώρας”. “Έχουμε διαλύσει” τόνισε “το παραμύθι των μονόδρομων. Το άγχος των αντιπάλων μας είναι να φύγουμε από τη διακυβέρνηση και να ζητήσουμε συγνώμη που τους νικήσαμε”.

Σε ό,τι αφορά το κόμμα ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι “πρέπει να οικοδομήσουμε ένα κόμμα αντάξιο των περιστάσεων που θα ανοίξει τις πόρτες του και θα εντάξει απλό λαϊκό κόσμο. Αυτό είναι το μεγάλο μας χρέος κι έχουμε άλλη μια ευκαιρία με αυτό το συνέδριο να ανταποκριθούμε”. Το Γενάρη (σ.σ. Του 2015) χάθηκε είπε ο υπουργός, “η μεγάλη δυνατότητα να φτιάξουμε ένα κόμμα αντάξιο της κοινωνίας, το κόμμα που έχει ανάγκη η κοινωνία, το κόμμα που θα εγγυηθεί τη μακροχρόνια αριστερή διακυβέρνηση”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:36