search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:59
MENU CLOSE

Μέσα Απριλίου θα αρχίσει η TOTAL γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

16.10.2016 14:09
Δημοσίευμα-«βόμβα» από Milliyet: Τρεις... Κύπρους προσφέρει η Τουρκία στην Αίγυπτο για κοινή ΑΟΖ - Media

 

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως αυτά πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο, τόνισε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» ότι η Τουρκία προωθεί νέους σχεδιασμούς στην κυπριακή ΑΟΖ τύπου Αιγαίου, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι δεν πρόκειται για κάτι καινούριο.

Αυτό, είπε, φαίνεται σε όλες της τις δράσεις και τον τρόπο, με τον οποίο αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο με τα γειτονικά κράτη Λίβανο, Ισραήλ , Αίγυπτο, όσο και με τις εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τις εταιρίες, οι οποίες θα δραστηριοποιηθούν στον τρίτο γύρο αδειοδότησης.

Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας έκανε σαφές ότι το ενδιαφέρον της Γαλλικής εταιρείας TOTAL είναι δεδηλωμένο με τη συμμετοχή της στο τεμάχιο 11 και τον προγραμματισμό της για γεώτρηση τον Απρίλιο του 2017, όσο και με το ενδιαφέρον της στο τρίτο γύρο αδειοδότησης σε συνεργασία με την Ιταλική εταιρεία ΕΝΙ για τα τεμάχια 6 και 10.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:55