search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:24
MENU CLOSE

Με σημαίες και της ανατολικής Γερμανίας γιόρτασαν οι νεοναζί της Pegida τα γενέθλιά τους (Photos)

16.10.2016 17:05
Με σημαίες και της ανατολικής Γερμανίας γιόρτασαν οι νεοναζί της Pegida τα γενέθλιά τους (Photos) - Media

 

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Δρέσδη για να γιορτάσουν τη δεύτερη επέτειο από την ίδρυση του ισλαμοφοβικού, αντιμεταναστευτικού κινήματος Pegida.

Κρατώντας πανώ με συνθήματα όπως «Οι πρόσφυγες δεν είναι ευπρόσδεκτοι», οι διαδηλωτές τραγουδούσαν «η Μέρκελ πρέπει να φύγει» και διαμαρτύρονταν για την άφιξη στη Γερμανία 900.000 αιτούντων άσυλο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ανεξάρτητης ομάδας έρευνας Durchgezahlt, στη διαδήλωση συμμετείχαν 6.500-8.500 διαδηλωτές, πολύ λιγότεροι από τις 20.000 που είχαν συγκεντρωθεί στην πρώτη επέτειο.

Φέτος, το κίνημα Pegida αναγκάσθηκε να οργανώσει τη συγκέντρωσή του σήμερα, αντί τις αυριανής Δευτέρας, ημέρα που γίνονται οι διαδηλώσεις του, εξαιτίας δύο εκδηλώσεων που οργανώνονται αύριο στην παλιά πόλη της Δρέσδης: ένα φεστιβάλ που οργανώσουν οι αρχές για τους κατοίκους και μία πορεία «αντι-Pegida» που θα στείλει ένα μήνυμα κατά του μίσους.

Οι «Ευρωπαίοι Πατριώτες κατά του εξισλαμισμού της Δύσης» (Pegida) ξεκίνησαν το κίνημα το φθινόπωρο 2014 με διαδηλώσεις κατά των μεταναστών και των προσφύγων στο προπύργιό τους τη Δρέσδη. Σειρά δικαστικών ερευνών διεξάγεται εναντίον του για υποκίνηση μίσους.

Τον Ιανουάριο 2015, το κίνημα κατόρθωσε να συγκεντρώσει 25.000 διαδηλωτές σε μία από τις πορείες του. Στη συνέχεια όμως το κοινό του άρχισε να μειώνεται αισθητά, κυρίως μετά τις ρατσιστικές δηλώσεις του ιδρυτή του Λουτς Μπάχμαν και τη δημοσίευση μίας shelfie όπου εμφανίζεται με μουστάκι α λα Χίτλερ.

Καταδικάσθηκε για υποκίνηση μίσους και πλήρωσε πρόστιμο 10.000 ευρώ γιατί χαρακτήρισε τους πρόσφυγες και μετανάστες «ζώα» και «σκουπίδια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:20