search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:12
MENU CLOSE

Καλάβρυτα: Έρευνες για την εξαφάνιση αεροσκάφους, τύπου Τσέσνα

16.10.2016 17:08
Καλάβρυτα: Έρευνες για την εξαφάνιση αεροσκάφους, τύπου Τσέσνα - Media

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό αεροσκάφους τυπου τσέσνα με δύο επιβαίνοντες (εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενο), το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ νωρίς το απόγευμα, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Το αεροσκάφος αερολέσχης απογειώθηκε από τα Μέγαρα με προορισμό τα Καλάβρυτα και επιστροφή στα Μέγαρα.

Στις 17:15 επικοινώνησε με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, το οποίο ζήτησε νεώτερη επικοινωνία μετά από ένα τέταρτο.

Στις 18:18 το κέντρο ελέγχου περιοχής Αθηνών κήρυξε το αεροσκάφος σε κατάσταση αβεβαιότητας και στις 18:31 σε φάση κινδύνου, δίνοντας εντολή για την έναρξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

Αμεσα απογειώθηκε ένα ελικόπτερο Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και στη συνέχεια ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που επιχειρούν στην περιοχή Καλαβρύτων Μεγάλου Σπηλαίου.

Στις έρευνες συμμετέχει από απόψε και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Έρευνες στην περιοχή

Έρευνες στην ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων έχει ξεκινήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για πιθανό εντοπισμό αεροπλάνου τύπου «Τσέσνα», το στίγμα του οποίου χάθηκε νωρίτερα το απόγευμα, ενώ πετούσε πάνω από την ορεινή Αχαΐα, με προορισμό τα Μέγαρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων και ένα όχημα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ερευνούν την περιοχή, προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο.

Ταυτόχρονα, ρωτούν τους κατοίκους των κοινοτήτων, αν είδαν κάτι ή άκουσαν κάποιο θόρυβο.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, νωρίς το απόγευμα περιπολούσαν οχήματα της Πυροσβεστικής σε διάφορες περιοχές των Καλαβρύτων, αλλά δεν υπήρξε καμία αναφορά για πτώση αεροπλάνου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:11