search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:37
MENU CLOSE

Ωραιόκαστρο: Βαρύ το κλίμα στη δομή Φέσσα μετά το θανατηφόρο τροχαίο με τα τρία θύματα

17.10.2016 07:13
Ωραιόκαστρο: Βαρύ το κλίμα στη δομή Φέσσα μετά το θανατηφόρο τροχαίο με τα τρία θύματα - Media

 

Βαρύ είναι το κλίμα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, του πρώην εργοστασίου «Φέσσα» στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ύστερα από την παράσυρση τριών Σύρων προσφύγων -με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία 32χρονη και ο 9χρονος γιος της- από Ι.Χ. αυτοκίνητο, έξω από τη δομή. Ενώ το 12χρονο κοριτσάκι της τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χθες, γύρω στις 8.30 το βράδυ, πυροδοτώντας ένταση και επεισόδια. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εξαγριωμένοι πρόσφυγες προπηλάκισαν τον 76χρονο οδηγό του αυτοκινήτου, βάζοντας φωτιά στο όχημά του. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο ηλικιωμένος οδηγός νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Πρόσφυγες και μετανάστες πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας που προκειμένου να αποκλιμακώσουν την κατάσταση έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν πριν τις 12 το μεσάνυχτα. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εξαιτίας των επεισοδίων χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε δύο άτομα -πλήρωμα του ΕΚΑΒ- και σε δύο αστυνομικούς.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο δυστύχημα ερευνώνται από το αρμόδιο τμήμα της Τροχαίας, ενώ κλειστή ήταν το πρωί η Συμμαχική Οδός στο ύψος της δομής «Φέσσα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:35