search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:09
MENU CLOSE

Ο Λαφαζάνης διαψεύδει την ΕΦ.ΣΥΝ: Ποτέ δεν ασχολήθηκα με την κοπή χρήματος από το νομισματοκοπείο ή τη Ρωσία

17.10.2016 09:25
Ο Λαφαζάνης διαψεύδει την ΕΦ.ΣΥΝ: Ποτέ δεν ασχολήθηκα με την κοπή χρήματος από το νομισματοκοπείο ή τη Ρωσία - Media

 

 

Στη διάψευση ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών που αναφέρει ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε μία χαλαρή κουβέντα κατά τη διάρκεια επίσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου στην Αγία Πετρούπολη, είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο να τυπώσει η Ελλάδα δραχμές στη Ρωσία, προχώρησε ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

«Το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ όσον αφορά τις “πληροφορίες” για το πρόσωπο μου είναι ανυπόστατο, υποβολιμαίο και δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα.  Ουδέποτε ασχολήθηκα με την κοπή χρήματος είτε από το Νομισματοκοπείο, όπως κάποιοι συκοφατικά διέδιδαν παλιότερα, είτε από τη Ρωσία» αναφέρει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και τονίζει ότι «Οι στόχοι αυτής της παραφιλολογίας είναι απόλυτα κατανοητοί από το λαό.  Όσοι διοχετεύουν αυτές τις δήθεν “πληροφορίες” και κατασκευάζουν σενάρια δεν θέλουν να πλήξουν, όπως κακώς πιστεύουν ότι πλήττουν, μόνο το πρόσωπο μου άλλα πρώτα απ’ όλα και κυρίως το αίτημα που γίνεται όλο και πιο επιτακτικό για μετάβαση της χώρας μας στο εθνικό νόμισμα στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος. Όπως θέλουν να πλήξουν και την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα μας την εθνική της κυριαρχία και μια ανεξάρτητη πολυδιάστατη πολιτική διεθνών οικονομικών σχέσεων και εξωτερικών προσανατολισμών, πράγματα για τα οποία αγωνίζεται η ΛΑ.Ε., συναντώντας όλο και ευρύτερη λαϊκή απήχηση και δυναμική».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην ανακοίνωσή του ρίχνει τα βέλη του προς πολλές κατευθύνσεις μιλώντας για βρώμικες μεθοδεύσεις. «Κάνουν λάθος, όμως, όσοι πιστεύουν ότι με βρώμικες μεθοδεύσεις μπορούν να ανακόψουν μια αναπότρεπτη, έξω από τη φυλακή του ευρώ, αντιμνημονιακή πορεία της χώρας. Να είναι βέβαιοι οι κύκλοι εκείνοι που διοχετεύουν δήθεν “πληροφορίες” σε μέσα ενημέρωσης, για να στήσουν προβοκάτσιες και παγίδες, πως θα είναι οι ίδιοι που θα πέσουν μέσα και θα τις πληρώσουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Σημειώνεται ότι το άρθρο της εφημερίδας αναφέρεται στις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη με «σημαντικούς Ρώσους «παίκτες» τις οποίες πραγματοποίησε με τον τότε υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη». Σε μία από τις συναντήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα, συμμετείχε και ο Βλαντιμίρ Ντιμιτρίεφ, επικεφαλής της κρατικής τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης «ρώτησε τον τραπεζίτη: Αλήθεια μπορείτε να τυπώσετε χρήματα άλλης χώρας; Η παρέα πάγωσε. Ο τραπεζίτης σε αμήχανο ύφος απάντησε καταφατικά. «Και πως τα στέλνετε;» συνέχισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Οι συμμετέχοντες γελούσαν πια κανονικά. «Και με γαϊδουράκια μπορούμε» απάντησε ο τραπεζίτης. Η συζήτηση έληξε εκεί» γράφει η εφημερίδα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10