search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:32
MENU CLOSE

«Ψυχρός πόλεμος» και στην ενημέρωση: «Παγώνουν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Russia Today στη Βρετανία

17.10.2016 13:17
Πόλεμος Ρωσίας-ΗΠΑ για τα ΜΜΕ - Media
 
Την οργή του ρωσικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα Russia Today προκάλεσε η απόφαση της βρετανικής τράπεζας NatWest να «παγώσει» όλους τους λογαριασμούς του στη Βρετανία.
 
Όπως ανακοίνωσε το Russia Today, η τράπεζα έστειλε επιστολή στα γραφεία του στο Λονδίνο και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «πρόσφατα κάναμε μια αναθεώρηση των τραπεζικών ρυθμίσεων μαζί σας και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν θα σας παρέχουμε πλέον αυτές τις υπηρεσίες».
 
Ο ρωσικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας τονίζει ότι η τράπεζα δεν έδωσε εξήγηση για την απόφασή της, προσθέτοντας ότι όλη η Royal Bank of Scotland -τμήμα της οποίας είναι η NatWest- αρνείται να εξυπηρετήσει το Russia Today.
 
Σχολιάζοντας την απόφαση της βρετανικής τράπεζας, η διευθύντρια του Russia Today, Μαργκαρίτα Σιμονιάν έγραψε στο Twitter: «Κλείσαμε όλους τους λογαριασμούς μας στη Βρετανία. “Η απόφαση δεν υπόκειται σε αναθεώρηση”» προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Δοξάστε την ελευθερία της έκφρασης».
 
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα τόνισε ότι «η Μεγάλη Βρετανία στο δρόμο προς της έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση φιμώνει την ελευθερία του λόγου».  
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:31