search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:19
MENU CLOSE

Φίλης: Χωρίς ρύθμιση του χρέους, η πορεία της χώρας θα είναι δύσκολη

17.10.2016 13:40
Φίλης: Χωρίς ρύθμιση του χρέους, η πορεία της χώρας θα είναι δύσκολη - Media
 
Την αναγκαιότητα οι δανειστές της χώρας να προχωρήσουν ως το τέλος του έτους σε απόφαση για τη ρύθμιση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας υπογράμμισε, μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.
 
Ο κ. Φίλης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αν το θέμα του χρέους δεν ανοίξει έως το Γενάρη, τότε αυτή η συζήτηση θα πάει για του χρόνου. Αν δεν ανοίξει αυτή η συζήτηση, τότε προφανώς και είναι δύσκολη η πορεία της χώρας. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει διαπραγμάτευση. Είναι αναγκαίο. Η άλλη πλευρά έχει δεσμευτεί στο θέμα του χρέους», υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι κοινωνία και οικονομία θα πρέπει άμεσα να βγουν από την κρίση.
 
Όσον αφορά την αξιολόγηση ο κ. Φίλης τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση ενώ ειδικά για τα εργασιακά τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να υπάρξουν παραμορφώσεις των εργασιακών δικαιωμάτων.
 
Ειδικότερα για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Παιδείας εκτίμησε ότι «με τη συνειδητοποίηση των δυσκολιών, ο κόσμος της αριστεράς που έχει συστρατευτεί στην υπόθεση των σκληρών καταστάσεων της κρίσης, επιμένει και θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει μάχη με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα», ενώ για το ζήτημα του ανασχηματισμού τόνισε ότι με την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής επιβραβεύτηκαν υπουργοί ως πολιτικά πρόσωπα που ασκούν μια πολιτική όπως είναι η υγεία και η παιδεία.
 
Ερωτώμενος για το αν θα παραμένει στο υπουργείο του , απάντησε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε έργο να κάνουμε στο υπουργείο, η πολιτική που ασκούμε είναι συλλογική. Δεν είμαι αναντικατάστατος. Ο πρωθυπουργός θα λάβει τις αποφάσεις του».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:16