search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:33
MENU CLOSE

Κυβέρνηση Ισημερινού: Ναι κόψαμε την πρόσβαση του Ασάνζ στο διαδίκτυο

19.10.2016 07:12
Τζούλιαν Ασάνζ: Σήμερα η απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης για έκδοσή του στις ΗΠΑ - Media

 

Η κυβέρνηση του Ισημερινού παραδέχθηκε χθες επίσημα ότι είχε θέσει προσωρινή φραγή στην προσβασιμότητα στο διαδίκτυο για τον Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή της οργάνωσης WikiLeaks που δημοσιεύει έγγραφα από ανώνυμες πηγές και διαρροές, ο οποίος ζει στην πρεσβεία της νοτιοαμερικανικής χώρας από τα μέσα του 2012.

Η WikiLeaks δήλωσε ότι ο Ασάνζ έχασε την πρόσβαση στο διαδίκτυο την Κυριακή, εγείροντας τη σκέψη ότι μπορεί ο Ισημερινός να είχε υποστεί πολιτική πίεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της δημοσίευσης κλεμμένου υλικού που αφορούσε την Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την αμερικανική προεδρία.

Η αριστερή κυβέρνηση του Ισημερινού δήλωσε ότι η απόφαση της WikiLeaks να δημοσιεύσει υλικό που επηρεάζει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές ήταν εντελώς ευθύνη της οργάνωσης, και ότι η χώρα δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε εκλογικές διαδικασίες ή να μεροληπτήσει για οποιονδήποτε υποψήφιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:31