search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:32
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για «Κήρυκα Χανίων»: Η «ρύθμιση δανείων» ήταν απλώς «δήλωση προθέσεων»

20.10.2016 12:46
ΣΥΡΙΖΑ για «Κήρυκα Χανίων»: Η «ρύθμιση δανείων» ήταν απλώς «δήλωση προθέσεων» - Media
 
Για πλήρη διάψευση των ισχυρισμών του προέδρου της ΝΔ αναφορικά με την υπόθεση της δανειοδότησης της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή «τα νέα στοιχεία» που προκύπτουν από δημοσίευμα περιοδικού, για να σχολιάσει πως «αυτή είναι η “συμφωνία αλήθειας” της ΝΔ: Διαπλοκή, διαφθορά και φέσια για τον ελληνικό λαό».
 
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ρεπορτάζ (σ.σ. του περιοδικού Hot Doc), η “διαδικασία ρύθμισης” του δανείου, για την οποία διερρήγνυε τα ιμάτιά του ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, δεν είναι τίποτε άλλο από δήλωση προθέσεων προς την τράπεζα από την πλευρά του δανειολήπτη, με βάση τα στοιχεία που έχει προσκομίσει η ίδια η Τράπεζα Πειραιώς! Επιπλέον, οι περίφημες εξασφαλίσεις του δανείου, για τις οποίες ωρυόταν ο επικεφαλής της ΝΔ, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ακίνητο, το οποίο όμως είχε προσημειωθεί ως εγγύηση και για άλλο δάνειο από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα! Κι όλα αυτά για μία εταιρεία που, τη στιγμή που αιτήθηκε το δάνειο, παρουσίαζε ζημιές ύψους 376.000 ευρώ».
 
Όπως τονίζει το κυβερνών κόμμα, από το ρεπορτάζ, όμως, προκύπτει ότι «ενώ διέκοψε την εκδοτική της δραστηριότητα το 2005, η εν λόγω εταιρεία, όπως αναφέρουν οι ισολογισμοί που έχει καταθέσει, από το 2005 ως το 2014 κατάφερε να διπλασιάσει τον δανεισμό της και να τριπλασιάσει την ακίνητή της περιουσία». «Με ποια κριτήρια το τραπεζικό σύστημα δανειοδοτούσε μία εκδοτική εταιρεία που δεν εκδίδει τίποτα;», ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Επιπλέον, επισημαίνει ότι «όπως παραδέχτηκε η διευθύντρια Εποπτείας του Πιστωτικού Συστήματος της Τραπέζης της Ελλάδος, Σπ. Παπαγιαννίδου, στην κατάθεσή της στην Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, το συγκεκριμένο δάνειο έχει πληρωθεί από τον μέτοχο, δηλαδή μπήκε στην ανακεφαλαιοποίηση». «Με άλλα λόγια, η οικογένεια Μητσοτάκη φόρτωσε τον ελληνικό λαό με το θαλασσοδάνειο του Κήρυκα, το οποίο, με βάση τα στοιχεία του 2015, όταν δηλαδή η Τράπεζα προχώρησε, μετά από 10 χρόνια, στην καταγγελία του δανείου, ανέρχεται συνολικά στα 675.708 ευρώ!», προσθέτει.
 
Κατόπιν αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «για ακόμα μία φορά, αποδεικνύεται πως η μόνη αλήθεια που είπε -άθελά του- ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι ότι το δάνειο βασίστηκε στην ιδιότητα του πρώην πρωθυπουργού, του πατέρα του. Αυτή είναι η “συμφωνία αλήθειας” της ΝΔ: Διαπλοκή, διαφθορά και φέσια για τον ελληνικό λαό».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:29