search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:58
MENU CLOSE

Παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές γνωστός εφοπλιστής, πρώην συνεργάτης του Αν. Βγενόπουλου

20.10.2016 14:02
Συμεών Παληός: Ο Χιώτης εφοπλιστής που έσωσε τις εταιρείες του κόντρα σε όλες τις προβλέψεις - Media

 

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης ο εφοπλιστής Μιχάλης Ζολώτας σε βάρους του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των Κυπριακών αρχών.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγεται για την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας, ο Ζολώτας – πρώην συνεργάτης του Ανδρέα Βγενόπουλου, φέρεται να δωροδόκησε το 2007 με ένα εκατομμύριο ευρώ τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου, Χρ. Χριστοδούλου, επειδή ενέκρινε την πώληση των μετοχών της Λαϊκής στον κ.  Βγενόπουλο.

Η αποκάλυψη του συγκεκριμένου σκανδάλου, που έγινε γνωστό με την κωδική ονομασία «Focus» είχε προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη και σοβαρούς κλυδωνισμούς στην κυπριακή πολιτική σκηνή.

Ο Μ. Ζολώτας , ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κατηγορείται για δωροδοκία, ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:54