search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:48
MENU CLOSE

Τουσκ κατά Ρωσίας: Είναι ξεκάθαρο ότι η Μόσχα επιχειρεί να αποδυναμώσει την ΕΕ

21.10.2016 04:29
Τουσκ κατά Ρωσίας: Είναι ξεκάθαρο ότι η Μόσχα επιχειρεί να αποδυναμώσει την ΕΕ - Media

 

 

Η Ρωσία προσπαθεί να αποδυναμώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπαν οι ηγέτες της ΕΕ χθες, τονίζοντας ότι χρειάζεται να κρατήσουν τη γραμμή πλεύσης των και ενιαίο μέτωπο στις πολιτικές που αφορούν τη Μόσχα.

“Οι ηγέτες υπογράμμισαν κάθε είδους ρωσικών εχθροπραξιών, από παραβίαση εναέριου χώρου μέχρι καμπάνιες (παρα)πληροφόρησης, κυβερνοεπιθέσεις, ανάμειξη στις πολιτικές διαδικασίες της ΕΕ και πέρα από αυτήν”, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της συνόδου κορυφής Ντόναλντ Τουσκ σε συνέντευξη τύπου.

“Δεδομένων των παραδειγμάτων αυτών, είναι ξεκάθαρο ότι η στρατηγική της Ρωσίας είναι να εξασθενίσει την ΕΕ”, πρόσθεσε.

“Η δημιουργία έντασης με τη Ρωσία δεν αποτελεί σκοπό μας. Αντιδρούμε απλώς στα βήματα που έχει λάβει η Ρωσία. Ασφαλώς και είναι πάντα έτοιμη η ΕΕ να συμμετέχει σε διάλογο, αλλά δεν θα διακινδυνεύσουμε τις αξίες ή τις αρχές μας”, τόνισε, “για αυτό έχουμε συμφωνήσει να κρατήσουμε τη γραμμή πλεύσης μας και, προπαντός, να κρατήσουμε την ενότητα της ΕΕ”, είπε.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν επίσης να εξετάσουν όλες τις διαθέσιμες επιλογές τους εάν ο ρωσικός στρατός συνεχίσει τις θηριωδίες στη Συρία δίπλα στον συριακό στρατό. Οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ ωστόσο απέφυγαν να δώσουν λεπτομέρειες για τις επιλογές αυτές, οι οποίες, σε προσχέδιο δηλώσεών τους περιλάμβαναν νέες κυρώσεις εναντίον ατόμων και οντοτήτων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:47