search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:48
MENU CLOSE

«Αδιέξοδο» στη Σύνοδο Κορυφής για τις μετεγκαταστάσεις προσφύγων, λέει ο Β. Όρμπαν

21.10.2016 12:47
Η Ουγγαρία ολοκλήρωσε το δεύτερο τοίχος στα σύνορα με τη Σερβία - Media
 
Υπάρχει αδιέξοδο στο θέμα της υποχρεωτικής μετεγκατάστασης μεταναστών βάσει ποσοστώσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανάμεσα στους υποστηρικτές του σχεδίου και τους αντιπάλους του, όπως η Ουγγαρία, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.
 
Ο Ορμπάν δήλωσε πως πρότεινε να βγουν οριστικά οι ποσοστώσεις από την ατζέντα καθώς υπάρχει σταθερή αντίδραση σ’ αυτές στην ανατολική Ευρώπη, μια πρόταση την οποία απέρριψε ο πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
 
«Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, το οποίο δεν μπορούμε να επιλύσουμε», δήλωσε ο Ορμπάν προσθέτοντας ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος ασκεί την προεδρία της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, να προτείνει μια λύση μέχρι την επόμενη σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33