21/01/2019 12:54:09
5.7.2011

Έχασε την ακοή του ο Μ. Κυπραίος από αστυνομική κροτίδα

Έχασε την ακοή του ο Μ. Κυπραίος από αστυνομική κροτίδα - Media

Την ακοή του κι από τα δύο αυτιά έχασε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, που έριξαν οι αστυνομικές δυνάμεις σε κοντινή απόσταση από τον ίδιο την Τετάρτη 15 Ιουνίου. Ο δημοσιογράφος κάλυπτε τις διαδηλώσεις, ενώ στην προσπάθεια του να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο μετά τον τραυματισμό του, ξυλοκοπήθηκε άγρια από μέλη της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την ωμή κρατική βία που άφησε «ανεξίτηλα τα σημάδια της στο δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο, ο οποίος είχε την ατυχία να κάνει τη δουλειά του κατά τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πολιτών στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα».

Σε ανακοίνωση της Ενωσής Συντακτών αναφέρεται αναλυτικά: : «οι σκηνές αυτές παραπέμπουν σε αλλοτινές εποχές, όπου η καταλυμένη Δημοκρατία επέτρεπε τέτοιες συμπεριφορές και απέτρεπε την ελεύθερη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

»Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει πως δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα σταθεί στο πλευρό του δημοσιογράφου, που κατέστη ανάπηρος και ανήμπορος να εργαστεί στον τόσο απαιτητικό κλάδο της ενημέρωσης, και θα ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα για τη δικαίωσή του αλλά και για την ανεμπόδιστη άσκηση του λειτουργήματος της ενημέρωσης από όλα τα μέλη της».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.