search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:07
MENU CLOSE

«Έκρηξη ανά πάσα στιγμή» αναμένεται από το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ιαπωνίας (Phto-Video)

21.10.2016 15:31
«Έκρηξη ανά πάσα στιγμή» αναμένεται από το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ιαπωνίας (Phto-Video) - Media
 
Σαν να μην έφθαναν οι σεισμοί που κάθε τόσο πλήττουν τη νησιωτική χώρα, τώρα οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το ηφαίστειο Άσο, το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ιαπωνίας μπορεί να εκραγεί «ανά πάσα στιγμή».
Παρατηρώντας την επίδραση της σεισμικής δραστηριότητας στο όρος Άσο, επιστήμονες προέβλεψαν ότι το ηφαίστειο επαναδραστηριοποιείται και μέσα στον Οκτώβριο, από τον κρατήρα του άρχισε να βγαίνει καπνός που εκτεινόταν σε πλάτος επτά μιλίων στον ουρανό.
 
Το ηφαίστειο, ένα από τα μεγαλύτερα στον πλανήτη, είχε πέσει σε «χειμέρια νάρκη» εδώ και τέσσερις δεκαετίες, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα και μετά από έντονη σεισμική δραστηριότητα, φαίνεται ότι ξυπνάει και οι επιστήμονες πλέον θεωρούν δεδομένη την έκρηξη στο εγγύς μέλλον.
 

Την τελευταία φορά που είχε εκραγεί το ηφαίστειο Άσο δεν είχαν υπάρξει θύματα, ωστόσο είχαν καταστραφεί περισσότερα από 30.000 σπίτια.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:06