search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:46
MENU CLOSE

Για «ανικανότητα» κατηγορεί το ΕΛΚ την Ελλάδα στο προσφυγικό – Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης γιατί δεν παρενέβη;

21.10.2016 15:48
Μηταράκης: Δε θα ανεχθούμε τα 5 νησιά του Β. Αιγαίου να σηκώνουν το βάρος της μεταναστευτικής κρίσης για λογαριασμό όλης της Ευρώπης - Media
 
Για «ανικανότητα» της Ελλάδας  να επεξεργαστεί γρήγορα τις αιτήσεις ασύλου, όπως προβλέπεται στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας γίνεται λόγος στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου των ηγετών του  Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Μάαστριχτ.
 
Οι ηγέτες του ΕΛΚ κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και να εντείνει τις προσπάθειές της όσον αφορά τη διαδικασία αιτήσεων ασύλου, καθώς αυτό αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
 
«Αν η Ελλάδα δεν κάνει αυτό που της αναλογεί, το μέλλον της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας θα τεθεί υπό αμφισβήτηση. Επιπλέον, η Ελλάδα πρέπει να προστατέψει τα σύνορά της με τη Βουλγαρία», επισημαίνουν οι ηγέτες του ΕΛΚ. 
 
Σχολιάζοντας το κείμενο του ΕΛΚ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε στη Σύνοδο δεν παρενέβη.
 
Παράλληλα, επισήμανε ότι ενώ υπάρχει ευρωπαϊκή δέσμευση για αποστολή εκατοντάδων ειδικών ασύλου στα ελληνικά νησιά, σήμερα, μετά από δύο αιτήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουν σταλεί μόλις 32 εμπειρογνώμονες. 
 
Πρόσθεσε επίσης, ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχει εδώ και καιρό η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για 66.000 θέσεις μετεγκατάστασης και να έχουν ολοκληρωθεί μόνο 5.200. Η ελληνική πλευρά τόνισε επίσης, ότι είναι απαράδεκτο να έχει συμφωνηθεί η αναθεώρηση του Δουβλίνου και κάποιες χώρες να προτείνουν ένα ακόμη πιο άδικο σχέδιο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:45