search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:11
MENU CLOSE

Ο Μπαρνιέ διαψεύδει: Δεν υπάρχει θέμα… γλώσσας στις διαπραγματεύσεις για το Brexit (Photo)

21.10.2016 16:15
Μπαρνιέ: Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη ο ακριβής λογαριασμός του Brexit - Media
 
Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit, ξεκαθάρισε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ότι δεν υπάρχει ζήτημα σχετικά με τη… γλώσσα στην οποία θα διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, διαψεύδοντας πληροφορίες που τον ήθελαν να επιμένει η γλώσσα εργασίας να είναι η γαλλική.
 
Στον λογαριασμό του στο Twitter, ο πρώην επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας σημείωσε χαρακτηριστικά (στα αγγλικά…) ότι «ποτέ δεν εξέφρασα άποψη για τη γλώσσα της διαπραγμάτευσης. Εργάζομαι στα αγγλικά το ίδιο συχνά με τα γαλλικά. Η γλώσσα θα αποφασιστεί μεταξύ των διαπραγματευτών πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες».
 
Πηγή προσκείμενη στην Ντάουνινγκ Στριτ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν γνωρίζει να έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα από τον Μπαρνιέ σχετικά με τη γλώσσα στην οποία θα γίνει η διαπραγμάτευση.
 
Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο ένας Ευρωπαίος ηγέτης να θέλει να εκφράζεται στη μητρική του γλώσσα. «Όλοι εδώ επιτρέπεται να μιλούν τη γλώσσα τους. Και εφόσον ο κ. Μπαρνιέ είναι Γάλλος, δεν είναι αφύσικο να μιλάει γαλλικά, όπως εγώ μιλάω γερμανικά», σημείωσε.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:11