search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:35
MENU CLOSE

Λονδίνο: Επεισόδιο με «χημική πυρκαγιά» στο Αεροδρόμιο Σίτι (Photos)

21.10.2016 17:56
Λονδίνο: Επεισόδιο με «χημική πυρκαγιά» στο Αεροδρόμιο Σίτι  (Photos) - Media

 

Το Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου εκκενώθηκε σήμερα και προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 26 ανθρώπους που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα έπειτα από μια «χημική πυρκαγιά», σύμφωνα με το κέντρο άμεσης βοήθειας της πρωτεύουσας της Βρετανίας.

Η αστυνομία και η πυροσβεστική ερευνούν τα αίτια της φωτιάς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε στο αεροδρόμιο λίγο μετά τις 16:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) καθώς υπήρξαν αναφορές περί ενός «χημικού συμβάντος» στο αεροδρόμιο.

Κατά την ίδια πηγή, «περίπου 500 μέλη του επιβατικού κοινού και του προσωπικού (του αεροδρομίου) απομακρύνθηκαν και υπήρξαν πληροφορίες ότι ένας αριθμός επιβατών δεν αισθανόταν καλά».

Το κέντρο άμεσης βοήθειας του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι τέσσερα πληρώματα ασθενοφόρων και μέλη της Ομάδας Αντιμετώπισης Περιοχών Υψηλού Κινδύνου μετέβησαν στο σημείο. Κατά την ίδια πηγή, προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 26 πρόσωπα και δύο μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι κλήθηκε επίσης στο Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου λίγο μετά τις 16:00.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του αεροδρομίου, στους επιβάτες έγινε έκκληση να απομακρυνθούν από το τερματικό όταν ήχησε συναγερμός για φωτιά. Οι προγραμματισμένες αναχωρήσεις ακυρώθηκαν, ενώ πολλές εισερχόμενες πτήσεις εξετράπησαν σε άλλα αεροδρόμια.

Το Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου είναι το μικρότερο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Βρετανίας.

Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, ερωτηθείσα εάν το συμβάν μπορεί να αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια, απάντησε πως τα αίτια είναι άγνωστα αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε πάντως ότι την αντιμετώπιση του συμβάντος ανέλαβαν οι πυροσβέστες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:35