search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:37
MENU CLOSE

Παρίσι, η «πόλη του έρωτα»: 100 ζευγάρια φιλιούνται σε τοίχους κτιρίων (Photos + Video)

21.10.2016 18:11
Παρίσι, η «πόλη του έρωτα»: 100 ζευγάρια φιλιούνται σε τοίχους κτιρίων (Photos + Video) - Media

 

O Julien Nonnon βάλθηκε να συνεχίσει την παράδοση μεγάλων φωτογράφων που απαθανάτιζαν φιλί στο Παρίσι. Με μέσα του 21ου αιώνα, όμως.

Στο πρότζεκτ «#le_baiser», o Nonnon φωτίζει κτήρια, προσόψεις, αρχιτεκτονικά στοιχεία της Πόλης του Φωτός, με περισσότερα από 100 ζευγάρια που φιλιούνται, θυμίζοντάς μας ότι το Παρίσι για πάντα θα είναι η «πόλη του έρωτα» (και η «πόλη του φιλιού» για την κάμερα).

Δεν είναι τυχαίο ότι εμπνεύστηκε το πρότζεκ από κάτι που είπε ο Γάλλος ρομαντικός ποιητής Αλφρέ ντε Μισέ: «Η μόνη αληθινή γλώσσα στον κόσμο είναι ένα φιλί».

Ο Nonnon ξεκίνησε με κάστινγκ, ζητώντας από συμπολίτες του να συμμετάσχουν στην περιπέτεια της δημιουργίας μιας «βιβλιοθήκης έρωτα». «Ο αριθμός αυτών που ήθελαν να έρθουν στο κάστινγκ ήταν πάνω από τις προσδοκίες μου» εξομολογήθηκε ο Nonnon στο Designboom. «Έλαβα πολλά συγκινητικά και από την καρδιά γραμμένα μηνύματα από πολλούς, στα οποία μου έλεγαν τις ιστορίες τους και το γιατί ήθελαν να συνεισφέρουν σ’ ένα τέτοιο πρότζεκτ».

Το αποτέλεσμα παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της «La Nuit Blanche 2016» -της οποίας άλλωστε το θέμα ήταν «ο έρωτας».

   Όμως, ο Nonnon δεν προτίθεται να σταματήσει εδώ. Θέλει να συνεχίσει να προβάλλει φιλιά σ’ όλον τον κόσμο, ενθαρρύνοντας τον περαστικό μ’ ένα απλό μήνυμα: Ας φιληθούμε!

#le_baiser (teaser) from Julien NONNON on Vimeo.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:36