search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:32
MENU CLOSE

Έρευνα της Δικαιοσύνης για τα capital controls

21.10.2016 18:23
Χαλαρώνουν τα capital controls: Αύξηση στα μηνιαία όρια αναλήψεων - Media
 
Έρευνα για την απόφαση της κυβέρνησης για την επιβολή capital controls τον Ιούνιο του 2015 πραγματοποιεί η δικαιοσύνη, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδα «Αγορά».
 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η έρευνα άρχισε με αφορμή αναφορές πολιτών, οι οποίοι κατέφυγαν στη δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας ότι λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων περιήλθαν σε οικονομική δυσπραγία, αφού δεν μπορούσαν να έχουν ούτε τα αναγκαία.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εισαγγελικός λειτουργός που διενεργεί την έρευνα, μελετά ακόμη και το ενδεχόμενο διάπραξης σειράς κακουργηματικών πράξεων, ενώ από το εισαγγελικό γραφείο έχουν ήδη περάσει δεκάδες μάρτυρες, πολίτες αλλά και οικονομολόγοι, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι περιορισμοί «επιβλήθηκαν εξ ανάγκης». 
 
Παράλληλα, ο εισαγγελέας συγκεντρώνει σχετικά έγραφα, από αρμόδιες αρχές, στην προσπάθεια του να ρίξει φως στην υπόθεση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων της Δικαιοσύνης, η έρευνα αργά ή γρήγορα θα βρεθεί ενώπιον ευθυνών μελών της κυβέρνησης, οπότε αμελλητί η δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:28