search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:58
MENU CLOSE

«Βούλιαξε» η χώρα – Στο έλεος της κακοκαιρίας πολλές περιοχές (Photos – Video)

22.10.2016 07:45
«Βούλιαξε» η χώρα - Στο έλεος της κακοκαιρίας πολλές περιοχές (Photos - Video) - Media

 

Σοβαρά προβλήμα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες πολλές περιοχές της χώρας. 

Εκατοντάδες κλήσεις έχει δεχθεί η πυροσβεστική υπηρεσία Μεσολογγίου από κατοίκους που βλέπουν τις περιουσίες τους να επιπλέουν στα νερά.

Η πυροσβεστική υπηρεσία εκτός από αντλήσεις σε σπίτια και καταστήματα απεγκλώβισε και κατοίκους των οποίων οι οικίες έχουν πλημμυρίσει.

Στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων αυτή την ώρα μηχανήματα της ΤΕΡΝΑ προσπαθούν να ανοίξουν το ρέμα που βρίσκεται στην διασταύρωση για ΤΕΙ μιας και ο όγκος του νερού που κατεβαίνει είναι πάρα πολύς.

Απόγνωση επικρατεί στους κατοίκους μιας και δεν είναι η πρώτη που καταστρέφονται οι περιούσιες τους από νεροποντή .Επίσης υπάρχουν δεκάδες αυτοκίνητα τα οποία ακινητοποιήθηκαν στους δρόμους με αποτέλεσμα η κυκλοφορία στην πόλη να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.

Στην Πάτρα

Σφοδρή καταιγίδα εξακολουθεί να πλήττει την Πάτρα, όπου για 10 λεπτά έμεινε χωρίς ρεύμα λόγω προσωρινής βλάβης στο δίκτυο της Αρόης, διεκόπησαν προσωρινά οι επικοινωνίες και στην κινητή τηλεφωνία.

H Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί περίπου 20 κλήσεις για κοπές δέντρων κι αντλήσεις υδάτων τόσο μέσα στην Πάτρα, όσο από Αραχωβίτικα και Άγιο Βασίλειο.

Μάλιστα, μια γυναίκα «παρασύρθηκε» από τα νερά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

Στην Αμαλιάδα

Πολλά προβλήματα προκαλεσε η κακοκαιρία και στην Αμαλιάδα. 

Οι δρόμοι πλημμύρισαν στο κέντρο και περιφερειακά της πόλης.  

Στην οδό Καλαβρύτων δέντρο καταπλάκωσε Ι.Χ. 

Στην Άρτα

Πλημμύρισαν σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες, στην πεδιάδα της ‘Αρτας από τη δυνατή νεροποντή τα ξημερώματα.

Το νερό έχει σκεπάσει γέφυρες, αυλές, γήπεδα και χωράφια κοντά στον Αμβρακικό.

Οι κάτοικοι καταλογίζουν ευθύνες για την κατάσταση στους αρμόδιους, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, παρά την πρόβλεψη για έντονα καιρικά δεν έθεσαν σε λειτουργία τις τουρμπίνες του αντλιοστασίου στη Βίγλα, ώστε να παροχετευθούν τα νερά που εγκλωβίζονται στα χαμηλότερα σημεία της πεδιάδας.

Περιορισμένα προβλήματα στην Αττική 

Μικρά προβλήματα έχει προκαλέσει η δυνατή νεροποντή και στην Αττική, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, τα βόρεια προάστια και το Ίλιον.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει ήδη δεχτεί 100 κλήσεις από διάφορες περιοχές για απαντλήσεις υδάτων και τέσσερις για κοπές δένδρων.  

 

Πηγή: onairnews.gr, ilialive.gr, patrastimes.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:58