search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:24
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Μπαράζ συλλήψεων το τελευταίο 24ωρο για τηλεφωνικές απάτες, ναρκωτικά και κλοπές

22.10.2016 10:20
Διεύθυνση Μεταφορών Τρικάλων: 9 συλλήψεις για κύκλωμα με επαγγελματικά διπλώματα - Media

 

Συνολικά 25 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα στο πλαίσιο περιπολιών, αλλά και ερευνών που πραγματοποιούνται συστηματικά από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια των ελέγχων το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν 10 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων, 5 άτομα για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις, 5 άτομα για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών, ένα άτομο για υπεξαίρεση και τρία άτομα για περιπτώσεις κλοπών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 47χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε μία συγχωνευτική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και μία απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πολυγύρου Χαλκιδικής, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 19 μηνών και χρηματική ποινή 6.700 ευρώ, για το αδίκημα της έκδοσης ακάλυπτης επιταγής κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης χθες συνελήφθη ένα άτομο για απάτη. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας άγνωστος κάλεσε τηλεφωνικά 60χρονο και παριστάνοντας ψευδώς τον αστυνομικό, ισχυρίστηκε ότι συγγενικό του πρόσωπο είναι υπαίτιο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, ενώ απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού για την αποφυγή ποινικής διαδικασίας. Επίσης, άλλη συνεργός του, προσποιούμενη το συγγενικό πρόσωπο του 60χρονου, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του «υποτιθέμενου» αστυνομικού.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στην περιοχή της Άνω Πόλης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη 47χρονος ο οποίος μετέβη προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα.

Επιπλέον, κατά το περασμένο 24ωρο, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, διενήργησαν ελέγχους, στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, για τον εντοπισμό παράνομα εκδιδόμενων επ’ αμοιβή προσώπων, κατά τους οποίους βεβαιώσαν συνολικά τέσσερις παραβάσεις.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Πηγή: seleo.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:23