search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:25
MENU CLOSE

Έκτακτη σύσκεψη στο Δήμο Μεσολογγίου – Αίτημα για να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

22.10.2016 17:05
Έκτακτη σύσκεψη στο Δήμο Μεσολογγίου - Αίτημα για να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Media

 

Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές που έχουν προκληθεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τις τελευταίες ώρες σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κυρίως στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει στείλει από την πρώτη στιγμή αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να κηρυχθεί ο Δήμος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή της Τεχνικής Υπηρεσίας καθώς επίσης των Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων.

Στο έγγραφο που έστειλε ο Δήμαρχος στον περιφερειάρχη σημειώνει ότι ο πρωτοφανής όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή από τις πρωινές ώρες, προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια, ποιμνιοστάσια αλλά και καλλιέργειες βαμβακιού, ελιάς και κηπευτικών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Εκτός των πόλεων Μεσολογγίου και Αιτωλικού, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κοινότητες του Αγίου Θωμά, Ευηνοχωρίου, Αγίου Γεωργίου και Σταμνάς.

Η πτώση κεραυνού σε στύλους της ΔΕΗ, δίπλα σε αντλιοστάσιο που βρίσκεται μέσα στην πόλη του Μεσολογγίου, προκάλεσε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος, συσσωρεύοντας μεγάλες ποσότητες νερού.

Όμως, μόλις η βλάβη αντιμετωπίσθηκε, στάθηκε δυνατή η άντληση των ομβρίων υδάτων.

Η πυροσβεστική Υπηρεσία στο Μεσολόγγι δέχθηκε περισσότερες από 100 κλήσεις για άντληση υδάτων αλλά και κοπές δέντρων. 

Προβλήματα στην Αττική και σε άλλες πόλεις

Μικρά προβλήματα έχει προκαλέσει η δυνατή νεροποντή και στην Αττική, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, τα βόρεια προάστια και το Ίλιον.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει ήδη δεχτεί 100 κλήσεις από διάφορες περιοχές για απαντλήσεις υδάτων και τέσσερις για κοπές δένδρων.  

Στην Άρτα

Πλημμύρισαν σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες, στην πεδιάδα της ‘Αρτας από τη δυνατή νεροποντή τα ξημερώματα.

Το νερό έχει σκεπάσει γέφυρες, αυλές, γήπεδα και χωράφια κοντά στον Αμβρακικό.

Οι κάτοικοι καταλογίζουν ευθύνες για την κατάσταση στους αρμόδιους, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, παρά την πρόβλεψη για έντονα καιρικά δεν έθεσαν σε λειτουργία τις τουρμπίνες του αντλιοστασίου στη Βίγλα, ώστε να παροχετευθούν τα νερά που εγκλωβίζονται στα χαμηλότερα σημεία της πεδιάδας.

Στην Πάτρα

Σφοδρή καταιγίδα εξακολουθεί να πλήττει την Πάτρα, όπου για 10 λεπτά έμεινε χωρίς ρεύμα λόγω προσωρινής βλάβης στο δίκτυο της Αρόης, διεκόπησαν προσωρινά οι επικοινωνίες και στην κινητή τηλεφωνία.

H Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί περίπου 20 κλήσεις για κοπές δέντρων κι αντλήσεις υδάτων τόσο μέσα στην Πάτρα, όσο από Αραχωβίτικα και Άγιο Βασίλειο.

Μάλιστα, μια γυναίκα «παρασύρθηκε» από τα νερά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

Στην Αμαλιάδα

Πολλά προβλήματα προκαλεσε η κακοκαιρία και στην Αμαλιάδα. 

Οι δρόμοι πλημμύρισαν στο κέντρο και περιφερειακά της πόλης.  

Στην οδό Καλαβρύτων δέντρο καταπλάκωσε Ι.Χ. 

ΕΜΥ: Μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής θα συνεχιστεί η κακοκαιρία

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Στερεά Ελλάδα, τη Δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς τη Θεσσαλία. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:24