search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:46
MENU CLOSE

Ο αγνός κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου

07.07.2011 22:15
Ο αγνός κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου - Media

Αν οι δικαιολογίες μπορούσαν να εκληφθούν ως παραγωγικός τομέας, το δίχως άλλο θα ήμασταν οι αδιαμφισβήτητοι παγκόσμιοι πρωταθλητές.

 

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Αν οι δικαιολογίες μπορούσαν να εκληφθούν ως παραγωγικός τομέας, το δίχως άλλο θα ήμασταν οι αδιαμφισβήτητοι παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Ο κύριος Πιλάβιος σε αυτόν τον τομέα διαπρέπει, όπως ταυτόχρονα και στον θεατρικό, μια και σε αυτό τον βόρβορο του ελληνικού ποδοσφαίρου υποδύεται ότι αναπνέει σε καθαρό αέρα. Μέχρι στιγμής είδαμε απίστευτα γεγονότα, όπως το στοίχημα της ομάδας της Ηλιούπολης να παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ομάδες σαν την Μπαρτσελόνα και τη Μάντσεστερ… Επίσης είδαμε και το άλλο: στη γείτονα Τουρκία ο πρόεδρος της Φενέρ Μπαχτσέ δεν κάλεσε τον λαό της ομάδας σε συμπαράσταση και οδηγήθηκε εκεί που η Δικαιοσύνη τον έστειλε. Εδώ, για μας τους… Δυτικοευρωπαίους, αυτές οι ενέργειες θεωρούνται βαρβαρικές. Εμείς έχουμε παράγοντες υποδείγματα αξιοπρέπειας και τρόπων. Τέλος πάντων, η επιστολή με όλους τους τύπους της ευγένειας που απέστειλε η ΟΥΕΦΑ προς τη δική μας ΕΠΟ προκειμένου να την ενημερώσει για τις εξελίξεις, χρήζει απαντήσεως, φυσικά στον ίδιο ευγενικό τόνο κι όχι με τη γνωστή και επικυρωμένη από τον κύριο Μαρινάκη φρασεολογία του εγχώριου ποδοσφαίρου, που θυμίζει την πειραϊκή γειτονική Τρούμπα. Ρωτά ευγενικά η ΟΥΕΦΑ τι θα γίνει με τον Ολυμπιακό Βόλου και με όσες ομάδες ενέχονται σε παιχνίδια αλλοίωσης αποτελέσματος. Αν δεν μπορεί η ΕΠΟ και δεν θέλει να αντεπεξέλθει στην εξυγίανση, να μη δημιουργεί προσδοκίες ούτε να επιδίδεται σε δεκάρικους της συμφοράς. Είμαστε ως έθνος σε νευρική κρίση… κι αυτή τη φορά στ’ αλήθεια. Αν δεν μπορούν να διοργανώσουν στοιχειωδώς έντιμο πρωτάθλημα, ας το καταργήσουν – δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι.

Τέλος, όλες αυτές οι απαράδεκτες ενέργειες που γίνονται για τη συγχώνευση Ηρακλή και Καβάλας, επιστρατεύοντας το ελληνικό δαιμόνιο, έχει δαιμονίσει ολόκληρη τη χώρα, που δεν αντέχει άλλη ξεφτίλα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:45